Ţi-e şi milă de arabi: ce crede preşedintele lui Al-Ittihad despre Piţurcă. „E printre cei mai buni din Europa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă a semnat contractul cu Al-Ittihad
Piţurcă a semnat contractul cu Al-Ittihad

Saudiţii au alergat două luni după selecţionerul României, au venit de două ori la Bucureşti şi, într-un final, l-au convins pe Piţi să semneze un contract pe doi ani în valoare de patru milioane de euro. Acum, ei îşi freacă mâinile de bucurie.

Plecarea lui Victor Piţurcă de la echipa naţională e oficială. Mulţi fani ai tricolorilor se bucură că prima reprezentativă a scăpat de un antrenor care, poate şi pe nedrept, ajunsese să fie considerat principala problemă a naţionalei.

Dacă Adrian Mititelu crede că arabii au luat o ţeapă de zile mari, angajându-l pe Piţi, în schimb, preşedintele clubului Al-Ittihad, Ibrahim Al-Balawi, e de altă părere.

„Suntem fericiţi că l-am luat pe unul dintre cei mai buni antrenori din Europa. E un nume mare. E un om extraordinar de bun. Negocierile au decurs conform planului. Piţurcă are calităţi, are o tactică interesantă şi frumoasă şi voi ştiţi mai bine decât mine cum a antrenat echipa României, cu care a ajuns pe locul 23 în lume. Piţurcă va decide dacă va transfera vreun fotbalist român. Nu e vorba despre bani, el vrea să facă o nouă încercare ca antrenor. Am început campionatul de 5-6 etape şi vrem să facem o echipă puternică“, a afirmat Al-Balawi pentru sport.ro.

Al-Ittihad a jucat şase etape în actualul campionat din Arabia Saudită şi, chiar dacă a fost pregătită de un interimar egiptean, echipa a obţinut şase victorii. Formaţia din Jeddah e la egalitate de puncte cu liderul Al-Nassr şi la două puncte de Al-Hilal, acolo unde antrenor e Laurenţiu Reghecampf. Meciul dintre echipele celor doi antrenori români e programat pentru 1 decembrie.

CITEŞTE ŞI:

*Piţurcă a plecat, a început lupta pentru scaunul lui: ce antrenori se autopropun şi ce şanse sunt să vină Olăroiu

*Piţurcă, o ţeapă pentru Al-Ittihad? Mititelu: „În trei luni o să fie înapoi în România. Arabii au avut bani de aruncat“

*Curg reacţiile după plecarea lui Piţurcă: cine e bucuros, cine îl regretă şi ce spune Sandu, omul care l-a angajat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite