13 cu noroc! Ce a spus Simona Halep după cea mai uşoară finală a carierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TENIS Simona Halep a câştigat al 13-lea turneu al carierei după o finală fără istoric la Bucureşti: 6-0, 6-0 cu letona Sevastova.

Simona Halep s-a impus pentru a doua oară la BRD Bucharest Open, după o partidă de 47 de minute în care nu i-a lăsat nicio şansă adversarei.
Mai rar se întâmplă în circutul WTA să vezi o finală atât de dezechilibrată precum cea de duminică, dintre Simona Halep şi Anastasija Sevastova, locul 66 în lume. Diferenţa uriaşă era greu de anticipat: letona nu pierduse niciun set pe parcursul acestei săptămâni  şi o conducea pe Simona cu 4-1 la meciuri directe. E drept că partidele respective au avut loc în urmă cu mulţi ani, iar Sevastova s-a şi retras în mai 2013, din cauza unei accidentări care a ţinut-o departe de tenis pentru un an şi jumătate.
Cert este că Halep, care a avut un meci mult mai dificil în semifinale, a avut parte de o plimbare în parc. Nemiloasă faţă de oponenta ei, românca nu a vrut să cedeze niciun joc în faţa Anstasijei, care s-a înclinat la final în faţa Simonei: „Am pierdut în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din lume. Îmi pare rău că meciul n-a fost mai echilibrat, dar sper să am curând ocazia unui revanşe”.
“Vă mulţumesc că aţi venit în număr mare la fiecare meci, am jucat cu mare drag, şi mai mare bucurie decât să ridic trofeul acasă nu cred că există. Vreau să o felicit pe Anastasija, îi transmit să fie încrezătoare pe mai departe. Îi mulţumesc lui Darren Cahill, ştiu că mă urmăreşte din Australia”, a spus Simona la finalul partidei. Cu victoria de la Bucureşti, Halep a reuşit pentru prima dată să câştige acelaşi turneu de două ori.
Ce urmează pentru Simona
De săptămâna viitoare, Simona lasă în spate zgura şi se mută pe continetul nord-american, pentru întrecerile pe suprafaţă dură. Ea este înscrisă la Rogers Cup, din Montreal (25-31 iulie), alături de toate marile jucătoare. Cum Jocurile Olimpice au sărit din programul ei, Halep a decis să se înscrie şi la Cincinnati (15-21 august), înaintea ultimului Grand Slam al anului – US Open (29 august – 11 septembrie).

Succesele Simonei Halep
2013: Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia
2014: Doha, Bucureşti
2015: Shenzen, Dubai, Indian Wells
2016: Madrid, Bucureşti

Traseul Simonei la Bucureşti
Turul unu: Barbora Krajcikova (Cehia) 3-6, 6-1, 6-1
Optimi: Isabelle Shinikova (Bulgaria) 6-4, 6-3
Sferturi: Danko Kovinici (Mutnenegru) 6-4, 6-2
Semifinale: Vania King (SUA) 6-7, 6-4, 6-3
Finală: Anastisija Sevastova (Letonia) 6-0, 6-0

43.000 de dolari este premiul oferit pentru câştigarea turneului de la Bucureşti. Finalista a primit jumătate
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite