Stăpânul inelelor: Frăţia Inelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O lume populată de oameni, hobbiţi, elfi, troli şi orci. Acest film este prima parte din trilogie, în care este prezentat un tânăr hobbit, Frodo Baggins, moştenitorul unui Inel Unic, un

O lume populată de oameni, hobbiţi, elfi, troli şi orci.

Acest film este prima parte din trilogie, în care este prezentat un tânăr hobbit, Frodo Baggins, moştenitorul unui Inel Unic, un adevărat instrument al puterii absolute.
Frodo trebuie să ţină inelul departe de Seniorul Tenebrelor, Sauron, care vrea să conducă Pământul de Mijloc şi să-i transforme pe locuitorii lui în sclavi.


Filmul te prinde în acţiunea sa şi fără să vrei navighezi către tărâmuri de basm, chiar dacă nu mai eşti la vârsta "Poveştilor nemuritoare".


Elijah Wood, actorul care îl interpretează pe hobbitul Frodo Baggins, a debutat în anul 1989 cu un rol secundar în cea de-a doua parte a filmului "Back to the Future". Succesul adevărat l-a avut însă odată cu apariţia sa în "Stăpânul inelelor".


După personajul Frodo, actorul a fost ales să joace roluri variate în filme precum "Sin City", "Strălucirea eternă a minţii neprihănite" sau "Totul e iluminat".


Pe lângă cariera sa la Hollywood, fiind un mare pasionat de muzică, Elijah şi-a deschis propria sa casă de discuri, Simian Records. El se poate lăuda şi cu o adevărată colecţie personală de CD-uri, aproape 3.000 de albume, şi s-a declarat un fan al trupei The Smashing Pumpkins.

După marea premieră din 2002, coproducţia Noua Zeelandă-Statele Unite ale Americii, "Stăpânul inelelor" a fost distinsă cu o serie întreagă de premii la cele mai importante festivaluri de film, dintre care amintim: 4 Oscaruri - pentru Cel mai bun operator, Cel mai bun machiaj, Cele mai bune efecte vizuale şi Cea mai bună coloană sonoră, două premii MTV Movie Awards şi trei premii BAFTA.


Regia "Stăpânului inelelor" este semnată de Peter Jackson, iar în alte roluri au fost distribuiţi: Ian McKellen, Orlando Bloom, Sean Bean şi Viggo Mortensen. (Ioana Mirică)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite