Mii de iubitori ai jazzului s-au îmbulzit la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonezi, olandezi, nemţi, francezi, unguri şi mii de români au urcat în acest weekend în Poiana Lupului, la aproape 1.000 de metri altitudine Toate pensiunile şi hotelurile din zonă au

Polonezi, olandezi, nemţi, francezi, unguri şi mii de români au urcat în acest weekend în Poiana Lupului, la aproape 1.000 de metri altitudine

Toate pensiunile şi hotelurile din zonă au fost ocupate, iar cei rămaşi pe dinafară au împânzit cu corturile zona Semenic din Caraş-Severin, pentru a nu pierde cel mai mare festival de jazz din ţară.

Fiecare poieniţă din apropierea locului desfăşurării festivalului s-a transformat într-un mic sat, iar drumul până la Trei Ape, zona lacului de la cea mai mare altitudine din Semenic, a devenit neîncăpător pentru maşini. Organizatorii festivalului se aşteptau la aproximativ 15.000 de spectatori la ediţia din acest an, dar numărul celor care au venit la jazz a ajuns la 20.000.

"A venit foarte multă lume, cred că au fost circa şapte mii de oameni în fiecare seară. Poiana Lupului (locul unde e amenajată scena - n.r.) a fost plină ochi, abia se mai mişcau oamenii", a spus preşedintele Fundaţiei Culturale Jazz Banat, Marius Giura, organizatorul festivalului. În timp ce tinerii au intrat în jocul artiştilor care au dezlănţuit show-ul, au fost şi spectatori care se aşteptau la "un altfel de jazz".

Bucureştenii au fost pretenţioşi

"Artiştii au fost foarte tehnici, de la Steve Hacket mă aşteptam la mai mult, a fost destul de calm", a spus Monica Andronescu, din Bucureşti. Ea a adăugat că, pentru a ajunge la acest festival, a trecut printr-o sumedenie de peripeţii.

Preţuri de trei ori mai mari

Comercianţii nu au ratat ocazia de a se îmbogăţi în acest sfârşit de săptămână, mai ales că nu li se întâmplă prea des să aibă mii de clienţi într-o zi. O sticlă cu suc la doi litri a costat 6,5 lei, o bere la doi litri, opt lei, mititeii, doi lei bucata, iar cotletul de porc, 20 de lei. Restaurantele pensiunilor nu au făcut faţă cererii de mâncare şi multor persoane le-a fost refuzată comanda.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite