Cod galben de caniculă emis pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din ţară: maximele se vor apropia de 40 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de Cod galben de caniculă, valabil pentru Bucureşti şi pentru 29 de judeţe din ţară. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că temperaturile vor urca până la 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit ANM, miercuri, 22 iulie, şi joi, 23 iulie, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi local în Transilvania şi Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

Avertizarea de Cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

cod galben canicula

Ungaria, sub Cod roşu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că în ţara vecină a fost emisă o atenţionare de Cod roşu de caniculă, valabil în perioada 22-24 iulie 2015, când temperaturile vor depăşi 37 de grade.

Specialiştii au precizat că o scădere a valorile termice este aşteptată începând cu 25 iulie când acestea vor ajunge la 33 de grade.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte şi pagina Internet a Ambasadei României la Budapesta (http://budapesta.mae.ro).

MAE recomandă românilor să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cât mai ţine canicula. Prognoza meteo pe două săptămâni. Ploile apar la sfârşitul lunii iulie

Cât mai ţine canicula. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pe două săptămâni (20 iulie – 2 august), potrivit căreia vom avea în continuare parte de temperaturi ridicate, în unele zone chiar caniculare. Specialiştii precizează că probabilitatea pentru averse mai frecvente va creşte la sfârşitul lunii iulie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: caniculă şi secetă

În următoarele trei luni, vremea va fi foarte caldă şi cu precipitaţii puţine, potrivit estimărilor Centrului European de Prognoză a Vremii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite