VIDEO Congres PSD. Victor Ponta, validat la prezidenţiale cu peste 400.000 de voturi: Vreau să facem a doua Mare  Unire a României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” şi 182 de abţineri.

Congresul a început la ora 16.00, iar organizaţiile PSD din ţară s-au reunit într-o videoconferinţă la care vor participa aproximativ 30.000 de membri de partid.

În cadrul acestui scrutin intern, au fost consulaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.

Astfel, din 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut.

Procesul verbal a fost citit în cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de căre preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Fiecare vicepreşedinte regional a intrat în direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, vineri, în discursul susţinut în faţa Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României.

„Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a spus Ponta.

El a precizat că profilul viitorului preşedinte al României trebuie să aibă o caracteristică importantă, respectiv aceea de a uni.

„Vreau să spun un lucru important, care ţine de profilul prezidenţial, de ceea ce trebuie să facă preşedintele. Vă rog să mă credeţi că ştiu foarte bine cât de greu este să fii prim-ministru cu un preşedinte care te sabotează tot timpul. Şi vreau să-mi iau angajamentul, aşa cum mi l-am luat şi la Craiova, şi voi spune tot timpul că voi lucra ca preşedinte cu Guvernul pe care românii îl aleg pentru binele României şi pentru a fi într-adevăr uniţi în România”, a spus Ponta.

La Congresul de la Alba Iulia au vorbit miniştri şi foşti miniştri, iar printre cei dintâi care au luat cuvântul s-au numărat vicepreşedinţii PSD Rovana Plumb şi Titus Corlăţean.  

„Într-un moment când unii se joacă cu atribute fundamentale ale statului, când la graniţa României se întâmplă lucruri complicate din punctul de vedere al securităţii, mesajul pe care PSD îl transmite din inima Transilvaniei este un mesaj care spune clar că o Românie puternică, cu o Transilvanie, un suflet care bate puternic şi româneşte, are nevoie de un preşedinte aşa cum este Victor Ponta!“, a declarat Corlăţean la Congresul Extraordinar al PSD.

Mihai Sturzu a vorbit şi el alături de colegii săi, dar emoţia l-a copleşit vizibil.

"Mă bucur foarte mult că mai sunt doar 64 sau 65 de zile, în fiecare zi număr încă una, până când ne vom despărţi de cei mai negri zece ani din viaţa noastră. Ca oameni. Au fost zece ani în care am fost conduşi de un om foarte puternic, dar în acelaşi timp de o răutate nemaiîntâlnită.", a spus Sturzu.

Preşedintele PSD Sector 5, Marian Vanghelie, le-a spus, vineri, participanţilor la Conferinţa PSD Bucureşti, că îl susţine pe Victor Ponta, indiferent de supărări, arătând că nu este fan Victor Ponta şi nu susţine pe nimeni „pe gratis” şi că îşi doreşte multe de la Ponta.

El a spus că la Orăştie i-a spus lui Ponta că se mai gândeşte dacă îl susţine, dar că acesta „a crescut frumos”.

„Suntem prezenţi aici pentru că trebuie să-l susţinem pe Victor Ponta indiferent de supărările noastre în partid, indiferent de supărările noastre în organizaţie, indiferent de ce s-a întâmplat în acestă perioadă. Îl susţinem pe Victor Ponta pentru că trebuie să ne luăm ţara înapoi, să o dăm românilor. România este a românilor şi nu a lui Traian Băsescu şi a centrului dreapta”, a afirmat Marian Vanghelie.

El a susţinut că dreapta este interesată numai de companiile multinaţionale, numai de prieteniile lor şi nu de problemele cu care se confruntă societatea.

„Sunt îngrijorat de ce se întâmplă în societatea noastră, sunt îngrijoarat de ce se întâmplă în partidul nostru, sunt îngrijorat de se întâmplă în partidele politice, de deciziile politicienilor. Nu vă supăraţi. Nu văd liderii mari, nu văd lideri în societatea românească, ţara asta are nevoie de lideri şi să reuşim să atragem cât mai mulţi oameni pregătiţi profesional, este nevoie de un partid de stânga, de un preşedinte ca Victor Ponta”, a adăugat Vanghelie.

El a menţionat că nu este fan Victor Ponta, dar că acesta „a crescut frumos”.

„Vă spune un om care nu este fan Victor Ponta. Dar, m-am uitat în toată această perioadă: Victor Ponta a crescut foarte frumos, a crescut foarte bine. În toată această perioadă, în alegerile locale care sunt foarte grele, faptul că s-a dus ca un lider din judeţ în judeţ şi a spus lucrurile cu subiect şi predicat, asta înseamnă că este pregătit pentru această poziţie să candideze”, a mai spus Vanghelie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite