Traian Băsescu le răspunde liderilor USL: „Discuţia despre un referendum validat de CCR  nu este scandal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a reacţionat, miercuri, la declaraţiile liderilor USL care au urmat anunţului său privind un nou referendum, subliniind că îi invită la o dezbatere civilizată.

„Contrar obiceiului, o să încerc o explicaţie pentru afirmaţiile pe care le-am auzit astăzi, şi anume legat de obiecţiunile mele cu privire la nerespectarea referendumului din noiembrie 2009. Ele au fost etichetate de lideri ai USL ca fiind scandal şi mahalagism. Sper ca dezbaterea publică să nu continue în aceşti termeni, pentru că discuţia despre democraţie, despre un referendum validat de CC nu este scandal. Este obligaţia politicienilor responsabili să pună în aplicare rezultatele referendumului“, a precizat Traian 

Băsescu, pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Bratislava la Summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală.

Preşedintele a mai subliniat necesitatea unui dialog care să se desfăşoare public. „Românii trebuie să ştie ce li se pregăteşte din punct de vedere constituţional şi trebuie să ştie dacă votul lor validat de Curtea Constituţională are valoare sau nu are Eu cred că trebuie să aibă“, a conchis şeful statului. 

Întrebat miercuri cum comenteazã demersul preşedintelui Traian Băsescu, care a anunţat  că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral, Victor Ponta a răspuns: "Un nou scandal. Trebuie să mai şi muncim, că scandaluri am tot avut în ultimii ani. Ce vrea domnul preşedinte...e cetăţean, are dreptul, foarte bine. Noi vom îndemna cetăţenii să vină la referendum şi să voteze "Da", domnul Băsescu îşi va îndemna susţinătorii să vină să voteze "Nu". Tragem linie şi vedem dacă au fost mai multe rãspunsuri de "Da" decât de "Nu", a spus Ponta, la finalul întâlnirii liderilor USL care a avut loc în această dimineaţă la Senat.

Liderul PSD a mai spus că este dreptul preşedintelui să facă orice referendum doreşte.

"Guvernul guvernează, nu dă din gură la televizor. Facem referendumuri câte vrea preşedintele, dar avem mult mai multe lucruri importante de făcut. Românii nu vor un nou scandal, iar domnul Băsescu nu o să reuşească să mă atragă într-un nou scandal", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi seară, că a declanşat procedura de organizare a unui nou referendum, în cadrul căruia românii îşi vor putea exprima dorinţa în legătură cu Parlamentul unicameral şi cu un număr de 300 de parlamentari. Şeful statului şi-a motivat decizia, precizând că actuala majoritate parlamentară nu a respectat rezultatul referendumului din anul 2009.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite