Surse. Viorica Dăncilă propune încă patru miniştri interimari. Cine va fi la Justiţie. În total, Guvernul ar avea 7 miniştri interimari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a trimis noi propuneri de miniştri interimari preşedintelui Klaus Iohannis: Gabriel Leş (Apărare) la Interne, Daniel Suciu (Dezvoltare) la Justiţie, Alexandru Petrescu (Comunicaţii) la parteneriate strategice şi Nicolae Hurduc (Cercetare) la Educaţie. În afara celor patru, la Cotroceni mai sunt alte trei propuneri de interimari.

CCR l-a obligat pe preşedintele Klaus Iohannis să accepte miniştrii interimari propuşi de Viorica Dăncilă. Pe lângă cele patru propuneri de azi, şeful statului trebuie să mai accepte alţi trei interimari, ca urmare a ieşirii ALDE de la guvernare: Niculae Bădălău (Energie), Radu Oprea (relaţia cu Parlamentul) şi Ioan Deneş (Mediu). 

În total, Guvernul Dăncilă ar avea 7 miniştri interimari: 

1. Gabriel Leş - titular la Apărare, interimar la Interne

2. Daniel Suciu - titular la Dezvoltare, interimar la Justiţie

3. Nicolae Hurduc - titular la Cercetare, interimar la Educaţie

4. Alexandru Petrescu - titular la Comunicaţii, interimar în funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice

5. Niculae Bădălău - titular la Economie, interimar la Energie

6. Radu Oprea - titular la IMM-uri, interimar la relaţia cu Parlamentul

7. Ioan Deneş- titular la Ape şi Păduri, interimar la Mediu

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un nou atac asupra preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că „pericplitează o generaţie întreagă de tineri medici” şi îl acuză că nu ţine cont de decizia Curţii Constituţionale de a numi miniştrii propuşi de PSD.

Mihai Fifor, unul dintre oamenii de încredere ai premierului Viorica Dăncilă, a ratat şefia Ministerului de Interne, fiind respins de Klaus Iohannis. La pachet, a pierdut şi funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice, după o decizie a CCR. A fost pe lista scurtă pentru portofoliul de comisar european pe Transporturi, după eşecul Rovanei Plumb, însă a fost pirdut la vot în partid desemnarea. A rămas secretar general al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite