Shhaideh: Să fie introdusă partea de evaluare profesională semestrial, şi nu anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale. FOTO Inquam Photos
Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale. FOTO Inquam Photos

Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, consideră că noul statut al funcţionarului public ar trebui să cuprindă indicatori de performanţă, iar partea de evaluare profesională ar trebui să se facă semestrial, şi nu anual.

„Ne-am asumat, conform programului de guvernare, Codul administrativ, pachet de legi care modifică sau upgradează toate aceste nevoi pentru funcţionarea administraţiei publice. O lege importantă din acest pachet este statutul funcţionarului public. În acest moment sunt dezbateri săptămânale cu toate sindicatele, cu tot ceea ce înseamnă dialog social pe acest nou statut, unde am insistat să fie introdusă partea de evaluare profesională semestrial, şi nu anual şi introducerea indicatorilor de performanţă. Iar acolo unde nu sunt îndepliniţi indicatorii de performanţă sau la evaluarea semestrială nu se obţine calificativul satisfăcător, să existe posibilitatea de testare profesională", a precizat Shhaideh, vineri seară, la Antena 3.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declara, în urmă cu o lună, că noua lege de modificare a statutului funcţionarilor publici are la bază o strategie privind funcţia publică, adoptată de guvernul anterior.

„Legea nouă este în baza unei strategii a funcţiei publice, adoptată de guvernul anterior, ca o condiţionalitate ex-ante impusă de Comisia Europeană în vederea accesării Fondului Social European — FSE pentru programul operaţional creşterea capacităţii administrative. După cum bine ştiţi, statutul funcţionarului public a fost condiţia aqi-ului comunitar în 2007. Din 2007 şi până în 2017, sunt totuşi zece ani, şi, din aceste considerente, în conformitate cu această strategie s-au impus elemente de flexibilizare, de modificare a acestui statut", a spus Shhaideh

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite