Prima şedinţă oficială de Guvern, amânată pentru miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis. FOTO INquam Photos / Octav Ganeag
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis. FOTO INquam Photos / Octav Ganeag

Miniştrii Cabinetului Orban au fost instalaţi marţi în funcţii, în prezenţa prim-ministrului Ludovic Orban sau a preşedintelui Klaus Iohannis. Deşi iniţial prima şedinţă a Guvernului ar fi trebuit să fie marţi spre seară, aceasta a fost amânată pentru miercuri.

UPDATE Şedinţa de Guvern a fost amânată pentru miercuri, de la ora 12.00. 

UPDATE Klaus Iohannis a mai mers la instalarea în funcţie a lui Nicolae Ciucă, Marcel Vela şi Cătălin Predoiu (Justiţie).

UPDATE Klaus Iohannis a mers la instalarea în funcţie a lui Bogdan Aurescu. 

UPDATE 10.20 Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi la sosirea la minister că îşi dedică mandatul tinerilor, cel al Muncii Violeta Alexandru a dat asigurări că nu vor fi tăiate salariile şi pensiile, iar ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a precizat că rolul ministrului este să găsească soluţii. 

După-amiază sau în această seară  ar urma să aibă loc şi prima şedinţă de Guvern, în principal pentru adoptarea OUG privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, ca urmare a modificării structurii Executivului.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a declarat că aşteaptă să vadă ce situaţue găseşte în minister.

Ion Stefan FOTO Mediafax

”Problemele sunt multe şi foarte multe. Eu ca ministru trebuie sa caut soluţii”, a conchis el.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat că vrea să se asigure că în avest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje.

Victoria Violeta Alexandru FOTO Mediafax

”Oamenii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariilre”, a subliiat Violeta Alexandru.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a ajuns la minister, ea afirmând că îşi dedică mandatul tinerilor

Cristina Monica Anisie FOTO Mediafax

”Acest mandat îl dedic tinerilor”, a spus ea.Legat de ce va face la minister, Anisie a precizat: ”Trebuie să văd despre ce este vorba. Am o întâlnire cu secretarii de stat”.

Ea a afirnat că se va întâlni cu  fostul ministru al Cercetării, pentru preluarea mandatului/

Preşedintele Iohannis este aşteptat la ministerele  de Externe, Justiţiei, Afacerilor Interne şi Apărării, începând cu ora 11:00, conform programului făcut public marţi dimineaţă de Administraţia Prezidenţială.

LA ora 11:00, preşeditele se va afla la la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu, la 11:45 la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela.

De la 12:30, preşedintele Iohannis va fi prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naţionale de către Ionel Nicolae Ciucă, iar la 13:15 la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Justiţiei de către Marian Cătălin Predoiu.

Primul act normativ care va fi adoptat în şedinţa deGuvern care ar urma să aibă loc marţi după-amiază sau marţi seară este OUG privind prganizarea Guvernului şi a ministerelor, pentru că noul Executiv are16 ministere, mai puţine decât ale Cabinetului Dăncilă, ca urmare a comasării unora dintre ele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite