Predoiu, despre votul PNL pentru un singur tur la primari: Alegerile într-un singur tur au trecut la schimb cu legea votului prin corespondenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, spune că PSD şi PNL au convenit, în urma negocierilor privind legislaţia electorală, să adopte proiectul votului prin corepondenţă, dorit de PNL, în schimbul nemodificării alegerii primarilor într-un singur tur.

„'Este ori o speculaţie, ori o mică răutate, noi nu ne-am reevaluat poziţia. Am avut o poziţie principială, încă de anul trecut din Parlament. Nu s-a putut în acel moment pentru că majoritatea roşie, neagră, aş spune mai bine, dintre PSD şi UNPR a blocat accesul la această soluţie de vot prin două tururi. Compromisul politic care s-a făcut atunci s-a făcut pentru a trece legea votului prin corespondenţă care era aştepată de cetăţeni, în special de diaspora şi a fost o decizie politică, după părerea mea, singur care se putea lua în acel moment. Acum încercăm să îmbunătăţim această lege, nu văd nimic criticabil atunci când vrei să îmbunătăţeşti această lege“, a spus Cătălin Predoiu.

Liderul PNL Bucureşti a criticat şi protocolul PSD-UNPR, prin care formaţiunea condusă de Gabriel Oprea se angajează să respingă modificarea legislaţiei electorale. „Cine se aseamănă se adună. Din păcate avem înca forţe retrograde, antidemocratice în Parlamentul României. Acest protocol PSD-UNPR nu-şi propune altceva decât să restrângă exerciţiul dreptului la vot“', a mai spus Predoiu.

În urma acordului încheiat între Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, PSD a obţinut de la UNPR promisiunea scrisă că respinge categoric ca în anul electoral 2016 să susţină modificarea alegerilor parlamentare sau locale.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite