PNL se dezice de Cioloş. „Un domn care ne-a spus în campanie că nu doreşte să fie pe afişele noastre ne lansează la televizor propuneri de colaborare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, propunerea de premier a PNL, nu mai este văzut ca locomotivă pentru partid. FOTO Inquam Photos
Dacian Cioloş, propunerea de premier a PNL, nu mai este văzut ca locomotivă pentru partid. FOTO Inquam Photos

Liberalilor nu le mai place asocierea cu fostul premier Dacian Cioloş, după ce în campania pentru parlamentare fostul lider de la Palatul Victoria era aproape pe toate afişele PNL. Un mesaj critic la adresa fostului premier a fost publicat pe Facebook de deputatul Mihai Voicu.

„Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu doreşte să fie pe afişele noastre şi că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menţionează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi“, este mesajul liberalului Mihai Voicu, deputat care se distanţează de Dacian Cioloş. 

Atitudinea liberalului i-a făcut pe o parte dintre inetrnauţi să-l critice pentru această schimbare de optică. 

„Domnule Voicu, cădeţi în ridicol pe zi ce trece! Eu cred că ar trebui să depăşiţi momentul în felul următor: faceţi un pas în spate, înţelegeţi că voi, cei care aţi condus partidul, aţi fãcut-o prost, lăsaţi oamenii integri să conducă PNL-ul şi dacă vreţi să rămâneţi în partid vă sfătuiesc s-o luaţi de jos, de la lipit afişe, distribuit pliante...să vedeţi cum muncesc membrii de partid, să vedeţi cum pun suflet, cum stau zi şi noapte pe străzi pentru a vă ţine pe voi, conducătorii supremi acolo sus!“, a fost mesajul unui internaut pentru Mihai Voicu.  

Atitudinea lui Voicu este împărtăşită şi de alţi liberali, atât din vechiul PNL, cât şi din fostul PDL. Aceştia nu mai vor să audă de o colaborare cu Cioloş după ce acesta nu s-a implicat în campanie. 

image

Liberalii nu sunt la primul moment de schimbare radicală a partidului. La câteva zile după eşecul din 11 decembrie, doi dintre liderii partidului îi propuneau lui Călin Popescu-Tăriceanu să revină în partid şi să preia conduicerea acestuia. 

ONG-ul premierului

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat joi la Parlament că va crea o asociaţie, alături de foştii colaboratori - Vlad Voiculescu, Dragos Pîslaru şi Dragoş Tudorache- pornind de la Platforma România 100.

„Dacian Cioloş este atât de oripilat de politica partizană încât vrea să lanseze un ONG politic. Am mai văzut genul acesta de construcţie: Fundaţia Creştin Democrată, Iniţiativa Forţa Civică, Fundaţia Mişcarea Populară, etc. Toate au eşuat din cauza neînţelegerii faptului că şi partidele politice fac parte din societatea civilă, nu este nevoie sa le dublezi cu astfel de iniţiative“, a fost reacţia liberalului Radu Carp. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite