Opoziţia critică rectificarea bugetară.  Năsui: „Guvernul ar fi trebuit să scadă cheltuielile, nu să le crească”. Simion: „Asistăm la o uriaşă schemă de tip ponzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO gov.ro

USR susţine, prin vocea deputatuljui Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, că, în loc să „strângă cureaua” la rectificarea bugetară, Guvernul creşte cheltuielile cu 28,3 miliarde de lei. sugerând că „mai bine ar fi redus taxarea muncii”. În acelaşi timp, George Simion, şeful AUR, susţine că atunci când „te trezeşti cu o dobândă de 12% şi Guvernul ţării tale spune că are o rectificare pozitivă, asistăm la o uriaşă schemă de tip ponzi”.

„Iată cum strânge guvernul cureaua la rectificare: creşte cheltuielile cu încă 28.3 miliarde de lei”, a afirmat fostul ministru, Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook, susţinând totodată că „în loc să crească din nou cheltuielile, guvernul PSD-PNL ar fi făcut mai bine să le scadă”, a afirmat fostul ministru USR.

„Alternativ, dacă tot aveau 28.3 miliarde de cheltuit, mai bine ar fi redus taxarea muncii. Dar ei preferă să dea bani în continuare la cei conectaţi politic”, a mai completat Năsui. 

Preşedintele AUR, George Simion a acuzat că „asistăm la o uriaşă schemă ponzi” şi că „este pe socoteala românilor această aparentă bunăstare economică”. 

„Nu cred că această rectificare că este una pozitivă, atâta timp cât ROBOR s-a mărit, inflaţia a ajuns la cote astronomice, şi la 15%. Este pe socoteala românilor această aparentă bunăstare economică care nu există în realitate. Sunt în momentul de faţă în vacanţă pe litoralul Mării Negre şi românii nu au bani, motivv pentru care au considerat în această vară să nu-şi facă vacanţa. În momentul în care te trezeşti cu dobândă de 12% şi Guvernul ţării tale spune că are rectificare de buget pozitivă, asistăm la o uriaşă schemă de tip ponzi”, a declarat Simion pentru „Adevărul”. 

Liderul politic a mai susţinut că „Guvernul ar trebui să aloce bani către antreprenorii români, ceea ce nu face”, susţinând că acest lucru nu se întâmplă nici în cazul infrastructurii şi dezvoltarii. 

Un draft al primei rectificări bugetare din acest an arată că sunt alocate importante sume suplimentare unor ministere cheie. Astfel, cele mai mari sume în plus le primesc Ministerul Muncii (6,77 miliarde lei), Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (2,7 miliarde lei), Ministerul Energiei (2,4 miliarde lei) şi Ministerul Transporturilor (2 miliarde lei). 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite