Huţucă (PNL): Ţeparii de la PSD sunt ultimii care au dreptul să vorbească despre economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Moţiunile împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu şi atacurile pesediştilor la adresa politicilor economice ale guvernului Orban încearcă să ascundă de fapt modul mizerabil în care socialiştii şi-au bătut joc de banii românilor şi mai ales situaţia dezastruoasă pe care au lăsat-o în momentul în care au pierdut guvernarea”, susţine deputatul PNL Bogdan Huţucă, vice-preşedintele comisiei de Buget, Finanţe, Bănci.

„Actuala guvernare a avut de înfruntat încă de la început nu doar pandemia cu nou virus chinezesc ci mai ales dezastrul din finanţele româneşti. De altfel, chiar încercările de relansare a economiei româneşti sunt influenţate de modul în care am intrat în criză, adică cu cele mai mari deficite şi cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. România nu se poate compara cu alte ţări care au fost conduse responsabil, precum Polonia, adică ţări care au intrat în această criză cu rezerve strategice făcute în anii de creştere economică. Socialiştii nu doar că nu au făcut rezerve dar chiar s-au împrumutat fără nicio jenă zeci de miliarde de dolari, şi asta doar pentru a-şi mulţumi grupurile de privilegiaţi”, explică Huţucă.

Liderul liberal spune că pesediştii sunt cei care au dat românilor cele mai mari ţepe din ultimii 30 de ani.

„Socialiştii vorbesc de ţepe, însă românii nu uită de ţepele pe care le-au primit în ultimii trei: au inaugurat drumul expres Craiova-Piteşti, însă de a doua zi nu mai era acolo niciun utilaj; Daea mergea cu presa după el pentru a prezenta sisteme de irigaţii însă de a doua zi acelea nu mai primeau apă absolut deloc, iar recoltele agricultorilor se uscau pe câmp; ne-au minţi că vor face 8 spitale regionale însă nu au pus nici măcar o cărămidă; ne-au vorbit în campanie de fonduri europene însă când au ajuns la guvernare ne-au spus că nu mai sunt bune, doar pentru că nu puteau ei să fure acei bani. Acestea sunt doar câteva dintre ţepele pe care pesediştii le-au dat românilor”, arată Huţucă.

Liderul liberal spune că jaful pesedist a fost criticat de experţi ai Comisiei Europene şi de instituţiile bancare internaţionale, dar şi de mediul de afaceri.

„Cât timp au fost la guvernare, pesediştii au avut un singur scop: să umple buzunarele tel-drumurilor pe care le controlează direct sau indirect. Pentru asta au fost în stare să îndatoreze România, ceea ce a făcut să intrăm în actuala criză la fel de nepregătiţi ca în urmă cu 10 ani. Acum, în loc să tacă ruşinaţi, tot ei sunt cei cu gura mare”, încheie şeful PNL Constanţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite