Guvernul a admis 568 de amendamente la legea descentralizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Guvernul a aprobat 568 de amendamente la proiectul descentralizării, dintr-un total de 2.040 amendamente depuse de către parlamentari, dintre care peste 1.700 au purtat semnătura deputatului PSD Mircea Dobre.

„A fost, din discuţie, un singur amendament pe fond, pe fondul de lege. Este vorba despre un amendament ce făcea vorbire despre intabularea acestor imobile şi bunurilor care trebuiau trecute din proprietatea publică statului în proprietatea... a componentei centrale înspre administraţia locală. Erau nişte componente de procedură legislativă ce au trebuit să fie reglementate şi limpezite, pentru că era o forumulare aproximativă în cadrul acestui amendament. Deci, tot o corectură pe formă“, a spus Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Palada a explicat că majoritatea amendamentelor au fost de formă, şi nu de fond. Guvernul îşi angajează marţi răspunderea asupra proiectului legii descentralizării, în faţa Parlamentului.

Potrivit Constituţiei, guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost adoptată, în şedinţă comună, prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Deputatul PSD Mircea Dobre a depus peste 1.700 de amendamente la proiectul de lege privind descentralizarea asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea astăzi în Parlament. Mircea Dobre (foto dreapta) este membru PSD din anul 1999, iar de la începutul mandatului parlamentar a semnat 22 de iniţiative legislative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite