Scandalul votului din diaspora. Corlăţean se întâlneşte astăzi cu ambasadorii pentru instruire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorii statelor europene în care au fost raportate probleme la scrutinul din 2 noiembrie au fost convocaţi la sediul Ministerului Afacerilor Externe. În cadrul întâlnirii, s-a pus la punct şi un plan pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

UPDATE: Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a susţinut astăzi, la ora 14:15, o declaraţie de presă, la sediul MAE. El a subliniat că s-a decis suplimentarea birourilor din secţiile de votare, dar şi a personalului.

Oficialii României din statele europene participă, astăzi, la discuţii cu Titus Corlăţean şi secretarii de stat la sediul Ministerului de Externe, întâlnirea având loc după ora 10.00, potrivit DIGI 24. Temele vor fi legate de problemele votului din 2 noiembrie în diaspora şi care sunt soluţiile ca acestea să nu se repete.

Ponta ameninţă cu demiterea MAE
La începutul acestei săptămâni, după ce mii de români din diaspora nu au reuşit să voteze, premierul a promis că lucrurile vor sta cu totul diferit în al doilea tur de scrutin, garantând cu funcţia tuturor şefilor din Ministerul de Externe. „Pentru a mobiliza foarte bine funcţionarii Ministerului de Externe am spus că, dacă la turul doi, indiferent de rezultat, dacă există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi, nu doar ministrul. (…) Toată echipa de conducere. Aici e vorba de toţi, toată echipa de conducere. Pleacă toţi, pe 16 noiembrie, la ora 21. 20. Dacă nu au reuşit să organizeze, vor răspunde toţi“, a declarat Victor Ponta într-o emisiune televizată.

Acesta a admis că primul scrutin din diaspora a fost prost organizat, explicând că timpul alocat pentru votul fiecărei persoane a fost mai mare faţă de 2009 din cauza introducerii unui nou sistem.

„Vor să conteze, au dreptul să voteze“
Pe de altă parte, jandarmii sunt în gardă, pentru că există unele informaţii conform cărora vor fi organizate proteste la sediul Ministerului de Externe, conform Digi24. Asemenea mişcări au fost organizate toată săptămâna, atât în ţară, cât şi în străinătate, pe fondul nemulţumirilor legate de alegerile organizate în diaspora. În seara alegerilor, peste 300 de bucureşteni au strigat, în faţa sediului MAE: „Demisia“ şi „Vor să conteze, au dreptul să voteze“.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite