Aliaţii Dan Voiculescu şi Crin Antonescu au ajuns la cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu nu mai este susţinătorul frenetic al lui Crin Antonescu    FOTO Mediafax
Dan Voiculescu nu mai este susţinătorul frenetic al lui Crin Antonescu    FOTO Mediafax

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a uitat subit de strânsa prietenie dintre el şi preşedintele PNL Crin Antonescu.

În weekend, la Consiliul Naţional al PC,  Voiculescu l-a desfiinţat  pe liderul PNL pentru apropierea pe care a arătat-o faţă de PDL şi faţă de Traian Băsescu. „PNL, celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole faţă de parteneri - PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv: doreşte şi el să aibă rezultate maxime la alegeri. Iată cum fiecare partid politic din USL în această perioadă se consolidează. Fiecare cu metodele lui“, a arătat Voiculescu cu degetul către liberali.

Al treilea candidat?
Preşedintele onorific al PC l-a avertizat în mod direct pe liderul liberal asupra consecinţelor pe care le-ar putea suporta dacă intenţionează să se desprindă de PSD: PC nu va rămâne alături de PNL. „Nu văd alegerile prezidenţiale cu doi candidaţi din partea USL. Nu e voie. Trebuie să avem USL unit, cu un singur candidat. Dacă celelalte partide din USL vor decide că vor avea fiecare un candidat, eu vă garantez că vor fi trei candidaţi. Va avea şi PC un candidat“, a spus, cu patos, Voiculescu.

Totodată, Voiculescu a dat primele semnale că se reorienteză pe scena politică şi nu a ezitat să-i ridice în slăvi pe social-democraţi, „PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime anul viitor, când sunt două rânduri de alegeri, europarlamnetare şi prezidenţiale. E normal să se pregătească, ca orice partid politic “, a afirmat Dan Voiculescu.

Daniel Constantin, preşedintele oficial al PC, a aprobat cuminte toate pornirile critice ale lui Voiculescu. „A fost o propunere care ne-a luat prin surprindere, chiar şi pe mine. Nu am avut astfel de discuţii în interiorul partidului. Eu rămân însă ferm deciziei pe care o avem în USL de a avea candidat comun. Este obligaţia noastră faţă de români“, a fost reacţia preşedintelui oficial al PC, Daniel Constantin.

“O declaraţie profund neruşinată”

Crin Antonescu nu a rămas nepăsător la criticile aduse de Dan Voiculescu şi a reacţionat cu duritate.  „Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat“, a declarat Antonescu, pentru gândul.info.

Voiculescu, împăciuitor

Dan Voiculescu a ţinut să aibă ultimul cuvânt în acest scandal şi a reacţionat ieri pe blogul personal. „Ţinând seama că, în urmă cu doar câteva zile, domnul Antonescu răspundea bezelelor pe care i le trimitea Traian Băsescu spunând că «în politică nu spui niciodată niciodată», vreau să remarc şi să salut repoziţionarea fermă a preşedintelui PNL de ieri seară“, a notat Voiculescu. Preşedintele fondator al PC nu s-a sfiit să-şi arate satisfacţia pe care i-a dat-o reacţia lui Antonescu.  „Fermitatea este extrem de necesară… şi mă bucur că declaraţiile mele, chiar aşa «neruşinate», au readus bunul simţ în USL“, a apreciat Voiculescu.

Citeşte articole pe aceeaşi temă:

Voiculescu, către Antonescu: Mă bucur că declaraţiile mele, chiar asa „neruşinate“, au readus bunul simţ în USL

Voiculescu: Mă gândesc dacă ideea lui Băsescu privind înalta trădare nu este bună de discutat în USL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite