Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, despre o alianţă cu Nicuşor Dan şi cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a vorbit, la Adevărul Live, despre alegerile pentru Primăria Capitalei, unde există pericolul ca partidele de dreapta să-şi împartă voturile, iar PSD să iasă câştigător. E posibilă o alianţă cu Traian Băsescu? Poartă PNL negocieri cu Nicuşor Dan? Iată doar două întrebări la care a răspuns Ionuţ Stroe.

Principalele declaraţii:

Cum au fost desemnaţi candidaţii? Pe baza sondajelor sau a deciziei politice?

Permanent a existat legătura între voinţa publică şi cea politică. Şi la Sectorul 6 va fi la fel. Nu ar trebui să surprindă pe nimeni dacă va fi o femeie. Adriana Săftoiu nu va fi candidatul nostru la Sectorul 6, dar o femeie poate fi o soluţie. Domnul Orban spunea că îşi doreşte cel puţin jumătate din listă să fie femei. Răzvan Mironescu este una dintre soluţiile noastre. Remus Florescu nu va fi oferta noastră, nu este membru PNL. 

Eu cred că da. Nu este numai opinia ema. Dacă privim cercetările sociologice, mai mult de jumătate de electorat se declară de dreapta. Se vede nevoia de unificare a dreptei. Este o codniţie suficientă de a elimina stânga dinz ona decizională. Din păcate, eşicherul politic este foarte fragmentat. Cred că electoratul se va gândi la utilitatea votului lor. Mia degrabă investeşti un vot în favorit şi noi sutnem favorit decât să-l fragmentezi. Principiul pe care -a bazat fuziunea a fost crearea unei alternative politice la zona stânga. Poate că e prematur să mă gândesc la fuziuni, dar, în condiţiile unui dialog, acest lucrur ar trebui să se întâmple în viitor. Când vorbesc de dreapta îl exclud pe Traian Băsescu. Este un foarte bun actor politic. 

Excludeţi posibilitatea unei alianţe cu Mişcarea Populară?

Cu siguranţă, da. 

Cu Nicuşor Dan excludeţi o alianţă?

O formă de asociere pre-electorală este imposibilă. A refuzat public orice fel de colaborare cu PNL. Votul util acordat dreptei este pentru Ludovic Orban şi pentru PNL. După alegerile locale suntem deschişi oricăror colaborări. 

Mai e foarte puţin până la începerea campaniei electorale. Mai speraţi la revenirea la alegerea primarilor în două tururi? 

Niciodată nu am abandonat acest proiect. Sperăm să introducem două tururi, odată cu aceste alegeri. 

Pare că Guvenrul v-a pus beţe în roate. PNL este partidul care decontează guvernarea. Există un bruiaj?

Nu este un bruiaj. Mă intrigă de ce România are acest interval de timp a unui răspuns de două paragrafe. Este o lentoare. probabil că s-au cerut cinci puncte de vedere. Cât decontăm sau beneficiem, vom vedea la alegeri. Cel puţin, îl susţinem. Este nevoie de un Guvern politic. 

Unde se poziţionează PNL în scandalul CCR vs. SRI? Dezbaterea a fost rezumată la securitate vs. drepturile omului?

Nu le-aş contrapune. Este o greşeală. Trebuie respectate şi unele şi altele. SRI trebuie să funcţioneze. La fel şi drepturile omului. Suntem o democraţie consolidată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite