VIDEO Sfidarea maximă: în sediul de campanie al lui Piedone se fumează. Am chemat Poliţia şi am fost certaţi că facem sesizări aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul“ au reclamat un caz în care se fuma într-un spaţiu închis. Spaţiul era chiar sediul în care se strâng semnături pentru candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 al Bucureştiului. Poliţiştii locali s-au făcut că nu văd ţigările care încă mai fumegau în scrumiere şi au încălcat legea, plecând fără să aplice vreo sancţiune. O singură persoană a fost legitimată: reclamantul.

Vineri la prânz, în sediul de campanie al lui Cristian Popescu Piedone (la parterul unui bloc din apropierea Pieţei Reşiţa) se strângeau semnături, se bea cafea şi se fuma. Reporterii „Adevărul“, aflaţi la faţa locului pentru a încerca să obţină câteva declaraţii de la Piedone, au semnalat încălcarea legii anti-fumat la telefonul Poliţiei Locale Sector 4, 0219441. Înainte de ajungerea echipajului de Poliţie, reporterii au filmat şi au fotografiat delictul cu o cameră ascunsă. 

Treizeci de minute mai târziu, doi agenţi de la Poliţia Locală Sectorul 4 au ajuns la faţa locului. Întrucât reporterii „Adevărul“ erau chiar la intrarea în sediul de campanie, poliţiştii i-au confundat cu membri din staff-ul lui Piedone şi le-au spus pe un ton spăşit: „Ştiţi, avem o reclamaţie de fumat la dumneavoastră...“. O persoană care strângea semnături pentru Cristian Popescu Piedone a auzit discuţia şi a intervenit scurt: „Nu se fumează!“. Nu a reuşit, totuşi, să facă nevăzute scrumierele cu ţigările încă fumegând. Din uşa sălii în care se strângeau semnături, unul dintre poliţişti a spus: „Deci, am văzut, am intrat, am constatat că nu se fumează, nu miroase a fum, putem pleca“. Unul dintre reporterii Adevărul a intervenit: „Eu am făcut sesizarea şi am dovada că se fumează“.

A rezultat dialogul de mai jos, o gâlceavă stupidă, de care reporterul „Adevărul“ nu este deloc mândru. Îl facem public întrucât reprezintă un exemplu de cum statul se ridică împotriva propriilor legi şi le zdrobeşte. Este şi ilustrarea unui reflex al Poliţiei Locale: slugărnicia acesteia în faţa primarilor. Este coalizarea cetăţenilor de bine împotriva pârâciosului care n-are altceva mai bun de făcut decât să reclame un mizilic de ţigară fumată pe un colţ de birou. Este, pe scurt, corupţia împotriva căreia s-a ieşit în stradă după Colectiv.

SANCŢIUNI LEGALE

Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun

- Nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor art. 3 alin. (1), (11), (5), (52), (6), (61), (71) şi ale art. 4 alin. (2) se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii."
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite