Omul de afaceri libanez, Said Baaklini, şi contabila acestuia, vor fi puşi în libertate. Decizia Curţii de Apel este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Said Baaklini şi contabila acestuia,cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală, vor fi puşi în libertate    FOTO Adevărul
Said Baaklini şi contabila acestuia,cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală, vor fi puşi în libertate    FOTO Adevărul

Omul de afaceri libanez Said Baaklini şi contabila acestuia, cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală de aproximativ 22,5 milioane de euro, vor fi puşi în libertate. Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile acestora faţă de măsura de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, recursurile făcute de omul de afaceri Said Baaklini şi de contabila acestuia, faţă de decizia din 19 aprilie a Tribunalului Bucureşti, care a dispus ca cei doi să fie plasaţi în arest preventiv, potrivit Mediafax.

Astfel, Baaklini şi contabila sa urmează să fie puşi în libert în cursul serii de vineri, decizia Curţii de Apel fiind definitivă.

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe libanezul Said Baaklini şi au cerut, pe 19 aprilie, Tribunalului Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 29 de zile, în dosarul în care acesta este acuzat că a condus o grupare infracţională care ar fi produs o evaziune fiscală de 22,5 milioane de euro.

Said Baaklini a fost audiat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma percheziţiilor care au avut loc pe 18 aprilie, la locuinţele şi la firmele membrilor grupării infracţionale conduse de acesta.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au făcut, pe 18 aprilie, 16 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele şi la firmele membrilor unei grupări infracţionale conduse de Said Baaklini. În urma percheziţiilor, au fost duse la audieri 11 persoane, printre care şi Said Baaklini.

De ce este acuzat Said Baaklini?

Potrivit anchetatorilor, gruparea intracţională constituită din şapte persoane, cetăţeni români, libanezi şi italieni, condusă de Said Baaklini (50 de ani), este suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 22,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Potrivit anchetatorilor, „Said Baaklini este acuzat că ar fi folosit, direct sau prin persoane interpuse, mai multe firme din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora ar fi creat circuite financiare fictive, făcând operaţiuni comerciale nereale, respectiv livrări intracomunitare, achiziţii şi revânzări de imobile sau alte bunuri, în principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat“.



 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite