Peste o sută de persoane şi 36 de autoturisme au fost identificate prin sistemul informatic Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste o sută de persoane şi 36 de autoturisme au fost identificate prin sistemul informatic Schengen  FOTO Adevărul
Peste o sută de persoane şi 36 de autoturisme au fost identificate prin sistemul informatic Schengen  FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii străini, au identificat în ultima săptămână, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul I.G.P.R., 108 persoane şi 36 de autoturisme ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.

Mai mult, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare şi au depistat 26 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 27 de autoturisme, căutate de către partenerii din Spaţiul Schengen, în vederea indisponibilizării sau folosirii ca probe în diferite procese judiciare.

„Partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au identificat, în această perioadă, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE, 47 de persoane căutate de autorităţile române“, potrivit comunicatului Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 11 erau căutate de Poliţia Română pentru o procedură judiciară, iar două dispărute.

Nouă autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării au fost identificate în statele membre.

Biroul SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al I.G.P.R., a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite