L-a lovit „blestemul“ câştigătorului la Loto

L-a lovit „blestemul“ câştigătorului la Loto

Banii nu i-au adus fericirea ieşeanului Mihai Cazacu

Mihai Cazacu, câştigătorul potului de 3,8 milioane de euro la 6/49 din august 2008, riscă puşcăria după ce s-a bătut cu un interlop. Mai mulţi câştigători la loterie au ajuns să aibă probleme cu legea. Milionarul spune că interlopul Gangal Constantin, care îi era dator cu 20.000 de lei, i-a cerut cu împrumut Mercedesul, moment în care a izbucnit un conflict.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghinioanele au început să-l bântuie pe ieşeanul Mihai Cazacu (39 de ani) imediat ce a câştigat 3,8 milioane de euro la 6/49, în vara lui 2008. Sute de oameni au făcut coadă la uşa acestuia pentru a-i cere cu împrumut sume colosale.

Citiţi şi:

Bucureşti: Ţeparii „loz în plic”, căutaţi de Poliţie
O pensionară şi-a adjudecat marele premiul la Loto

De câteva zile, ieşeanul trece printr-un adevărat coşmar, după ce un om de afaceri a pus ochii pe Mercedesul său de 100.000 de euro, cumpărat din banii luaţi de la loterie. „Pe 9 ianuarie, mă oprisem cu soţia, fratele şi cumnata în restaurantul Coroana din Târgu Frumos, pentru a servi o ciorbă. Abia ne întorsesem din vacanţă, de la Băile Felix.

Şi-au împărţit pumni şi picioare

La un moment dat, în local au intrat Constantin Gangal cu nişte amici", povesteşte milionarul. După ce au petrecut câteva ore în linişte, Mihai Cazacu a rămas la masă doar cu fratele său Petrică, iar Gangal cu încă un amic.

„A venit la mine să-mi spună că vrea să-i dau cu împrumut Mercedesul pentru că vrea să ajungă la o logodnă în Focşani. I-am spus: «Cum să-ţi dau eu maşina mea de o sută de mii de euro?»", spune Cazacu. În acel moment, a început scandalul. „Gangal era supărat că a venit de pomană până la Târgu Frumos pentru că nu vreau să-i dau maşina. M-a lovit cu pumnul în bărbie, iar eu am ripostat cu o palmă peste faţă şi două lovituri cu piciorul. Între timp, fratele meu se bătea cu prietenul lui Gangal", îşi aminteşte milionarul.

Interlopul vrea să-l vadă după gratii

După ce şi-au împărţit pumni şi picioare, Gangal şi prietenul său au fost duşi la spital. Cel mai şifonat din altercaţie a ieşit interlopul. „Am mers cu un prieten să iau o maşină de la Mihai Cozma. Acesta a fost de acord să mi-o dea şi şi-a trimis un amic să o aducă de acasă. Între timp, ne-am oprit la un restaurant să luăm masa. Cazacu şi-a adus aminte de o datorie mai veche pe care o aveam la el", i-a povestit Constantin Gangal avocatului său.

În acel moment, interlopul susţine că a vrut să plece din local, dar, când a dat mâna cu milionarul, acesta i-a dat un pumn în faţă. În acest timp, fratele lui Cazacu a luat un scaun şi l-a lovit pe amicul interlopului. Acum, avocaţii lui Gangal au pregătit o plângere penală împotriva milionarului pentru vătămare corporală, după ce clientul lor a fost operat de câteva ori din cauza loviturilor primite. Între timp, Cazacu a dat cu subsemnatul şi la Poliţie pentru faptele sale. Dacă va fi găsit vinovat, milionarul riscă până la cinci ani de puşcărie.

Tatăl i-a murit, iar milogii îi cer bani

Problemele cu legea nu sunt singurele supărări ale milionarului ieşean. De aproape doi ani, de când a încasat marele premiu, pe la poarta lui Mihai Cazacu s‑au perindat sute de necunoscuţi. Oamenii l-au bombardat cu cereri de împrumuturi. Omul de afaceri spune acum că dacă le-ar fi onorat pe toate, o singură zi ar fi fost suficientă pentru a scăpa de toţi banii de la loterie.

„În septembrie anul trecut a decedat tata. Dar eu sunt un om cu credinţă în Dumnezeu, care îşi vede de treaba lui. Sunt mulţi oameni care vin să-mi ceară ajutorul, dar nu dau la toată lumea", spune milionarul.

Movila de bani pe care stă acesta a devenit repede un magnet nu doar pentru cei din urbea sa, ci şi pentru persoane din alte regiuni ale ţării care s-au gândit că se pot înfrupta din marele câştig.

„A venit la mine o femeie din Sfântu Gheorghe şi mi-a cerut nu mai puţin de zece mii de euro pentru că are probleme în familie. I-am spus că nu dau atât de mulţi bani primului venit. Ce era să fac, să mă duc până la Sfântu Gheorghe pentru a recupera împrumutul?", a mai precizat milionarul.

Ghinionul care se ascunde în spatele norocului

Invidiaţi pentru sumele uriaşe de bani pe care le-au câştigat peste noapte, mulţi dintre românii care au dat lovitura la loto au fost ulterior urmăriţi de ghinioane. Cel mai relevant exemplu este cel al lui Gabriel Bobic, primul miliardar din istoria Loteriei Române. Tânărul din comuna Cicăneşti (Argeş) a câştigat, în august 1995, la numai 23 de ani, echivalentul a 584.000 de dolari.


De profesie mecanic auto, Bobic a fost acuzat, în 1997, de ucidere din culpă şi a făcut patru ani de închisoare pentru un accident mortal comis în timp ce conducea, sub influenţa alcoolului, o maşină neînmatriculată. A ajuns falit şi a fost părăsit de soţie.

10 milioane de euro cheltuite în doi ani

Nici Cristian Constantin, din Călăraşi, care a câştigat la loto potul de 10,5 milioane de euro în decembrie 2007, nu a avut parte de multe bucurii după încasarea uriaşei sume. Acesta a reuşit, în mai puţin de doi ani, să risipească aproape toţi banii câştigaţi! În vârstă de 27 de ani, Constantin şi-a cumpărat numeroase maşini de lux, a sponsorizat echipe de fotbal, a făcut donaţii şi a deschis mai multe firme, investind în diverse afaceri.

De asemenea, a sponsorizat campania electorală a lui Nicolae Dragu, primarul oraşului Călăraşi, şi a devenit consilier local. În prezent, afacerile lui Cristian Constantin sunt în faliment.

Loteria morţii

Britanicul Stuart Donnelly a câştigat două milioane de lire sterline la loterie, în 1997, pe când avea doar 17 ani. Fiindcă nu mai putea suporta mediatizarea, tânărul n-a mai ieşit din casă. El îşi petrecea timpul la televizor şi la calculator, căzând pradă şi exceselor alimentare. A murit recent, după ce s-a îmbolnăvit din cauza stilului de viaţă nesănătos.citeste totul despre: