Interlopul Elvis Chiriac a fost arestat în Irlanda. Acesta este acuzat că a furat bani din zeci de bancomate din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO The Irish Sun
FOTO The Irish Sun

Interlopul Elvis Chiriac a fost arestat vineri noaptea de către poliţiştii irlandezi. Acesta este suspectat că a forţat cel puţin 18 ATM-uri în Dublin, Irlanda, precum şi multe altele din Europa, relatează The Irish Sun.

Elvis Chiriac este suspectat că a furat din bancomate suma de 17.000 de euro, printr-o metodă denumită „Transactional Reversal Fraud”, notează publicaţia irlandeză. 

Tranzacţiile operate la bancomate erau întrerupte brusc, în timp ce se eliberau banii, pentru ca banca să anuleze retragerea sumelor din cont. Banii erau luaţi imediat din ATM, înainte ca sistemul să îi retragă automat, aşa cum se întâmplă când o operaţiune este anulată. 

Alarma a fost dată de Allied Irish Banks la începutul anului, când au fost identificate mai multe tranzacţii dubioase care au avut loc între 8 şi 10 ianuarie. Unul dintre complicii lui Elvis Chiriac a fost prins de oamenii legii, însă, nu după mult timp, a reuşit să fugă în Marea Britanie. 

După eforturi considerabile, poliţiştii irlandezi l-au prins pe Elvis Chiriac pe o stradă din Dublin, în noaptea de vineri spre sâmbătă. „Acest individ este un jucător important pe piaţa fraudelor bancare din Europa, iar asta e o arestare de zile mari”, a declarat o sursă din poliţie citată de Irish Sun. În România, interlopul a fost condamnat pentru apartenenţă la un grup infracţional organizat, şantaj şi fraudă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite