Guvernul va finanţa groapa ecologică de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului ar putea achita costurile pentru construirea gropii de gunoi ecologice a Iaşiului. Acest lucru este susţinut de prefectul Iaşiului, Radu Prisăcaru, care afirma că cel târziu

Ministerul Mediului ar putea achita costurile pentru construirea gropii de gunoi ecologice a Iaşiului. Acest lucru este susţinut de prefectul Iaşiului, Radu Prisăcaru, care afirma că cel târziu în luna martie Iaşiul va avea cele 28 milioane de euro necesare acestui proiect pentru că acest punct se află pe agenda Ministerului Mediului pentru acest an.
Ministerul intenţionează să contracteze un credit în valoare de 1,6 miliarde de euro de la Banca Mondială, care ar urma să fie direcţionat către susţinerea proiectelor de reconstrucţie ecologică şi protecţie a mediului, 83 de milioane către proiectele care au pierdut finanţarea ISPA a Uniunii Europene, respectiv gropile ecologice de la Timişoara, Satu Mare şi ţuţora, Iaşiului urmând să-i revină aproximativ 19 milioane de euro, adică 75% din valoarea proiectului. Alte 6 milioane de euro ar trebui acoperite de către primărie, exact ca în cazul finanţării ISPA. Oficialii Primăriei Iaşi nu ştiu încă nimic în legătură cu aceste intenţii ale Ministerului Mediului, ei nefiind încă anunţaţi de către autorităţile de la Bucureşti în legătură cu posibilitatea apariţiei unui mod de finanţare a gropii ecologice de la Ţuţora. Primăria Iaşi aşteaptă încă transmiterea de către Ministerul Mediului a unor informaţii în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite