Fostul deputat Vasile Horga a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima de 63 de ani a murit pe loc în urma accidentului
Victima de 63 de ani a murit pe loc în urma accidentului

Fostul deputat Vasile Horga a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii parchetului general pentru ucidere din culpă. Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Judecătoria Târgovişte.

Fostul parlamentar este acuzat de procurori că în seara de 15.07.2015, în jurul orei 22:00, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe sensul de mers dinspre Bucureşti spre Târgovişte, a lovit un pieton care s-a angajat în traversarea DN 71 fără să se asigure şi la distanţă de trecerea de pietoni aflată în zonă. 

Victima, un bărbat de 63 de ani, a murit pe loc.

„Accidentul s-a produs în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa, iar din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul circula cu o viteză peste limita legală admisă în localitate”, spun procurorii.

„Pur si simplu mi-a iesit în faţă, nici nu ştiu de unde a răsărit în fata mea. Omul pe jos, cu bicicleta, perpendicular pe drum. Nu era pe trecerea de pietoni, era si intuneric. Am vrut să trag dreapta, am tras cat am putut dreapta, a continuat sa...nu s-a oprit, nu a schitat niciun gest. Eu l-am acrosat apoi cu partea din stanga si a cazut pe parbriz, pe masina.", spunea imediat după accident Vasile Horga.

Vasile Horga a fost testat de politisti, insa agentii au constatat ca politicianul nu băuse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite