Dosarul „Loteria II”. Instanţa a stabilit un nou termen pentru 22 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos se află încarcerat la Penitenciarul Rahova
George Copos se află încarcerat la Penitenciarul Rahova

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au acordat, miercuri, pentru 22 octombrie un nou termen din dosarul „Loteria II”, în care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi alte 11 persoane sunt judecaţi pentru manipularea pieţei de capital. Specialiştii care trebuie să facă expertiza financiar-contabilă au fost somaţi ca până la termenu viitor să depune raportul la dosarul cauzei.

UPDATE Magistraţii Tribunalului Bucureşti au stabilit un nou termen de judecată pentru 22 octombrie.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis la termenul trecut să trimită o adresă către experţii contabili desemnaţi în această cauză, însoţită de un avertisment, în care se arată că dacă nu vor finaliza raportul financiar-contabil, vor fi sancţionaţi cu cea mai mare amendă prevăzută de lege.

Procurorul de caz a cerut ca această expertiză să fie depusă în cel mult două săptămâni, însă instanţa a stabilit termenul limită în septembrie, luând în calcul vacanţa judecătorească. 

Judecarea dosarului a fost amânată, pentru a şaptea oară, întrucât nu a fost finalizată această expertiză.

George Copos nu a fost prezent la termenul de joi de la Tribunalul Bucureşti, întrucât a înaintat o cerere instanţei în acest sens.

Omul de afaceri nu a fost adus în faţa instanţei nici la termenul anterior, surse judiciare declarând pentru adevarul.ro că acesta a făcut o cerere pentru a nu fi scos din Penitenciarul Rahova.

În decembrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie a decis trimiterea în judecată a fostului vicepremier Gheorghe Copos, a fostului ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi a Cameliei Voiculescu, fata omului de afaceri Dan Voiculescu, pentru manipularea pieţei de capital. Asta după ce o societate a lui Copos ar fi creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat. 

În aprilie 2010, avocaţii lui Gheorghe Copos au cerut conexarea dosarelor „Loteria I” şi „Loteria II”, însă magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au respins cererea.

În acest moment, George Copos este închis la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la trei ani şi opt luni în dosarul „Transferurilor”.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

George Copos şi Mihai Stoica rămân cu regim închis de detenţie

Mihai Stoica, fostul manager al echipei Steaua Bucureşti, şi George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, urmează să îşi execute pedepsele în regim închis de detenţie. Asta au decis definitiv, miercuri, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 care au respins solicitările celor doi.

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

S-au văzut stăpânii României, dar acum trăiesc un calvar: Gigi Becali doarme pe o uşă de placaj, iar Copos plânge întruna

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite