Consiliul Judeţean a pasat stadionul "Politehnicii" în curtea Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii nu mai au stadionul clubului de fotbal "Politehnica Iaşi" pe lista de plată la întreţinere. Consiliul Judeţean (CJ) a votat anularea hotărârii de preluare a stadionului "Emil

Ieşenii nu mai au stadionul clubului de fotbal "Politehnica Iaşi" pe lista de plată la întreţinere. Consiliul Judeţean (CJ) a votat anularea hotărârii de preluare a stadionului "Emil Alexandrescu" şi trecerea acestuia din administrarea Regiei Autonome Judeţene de Apă şi Canal (RAJAC) în administrarea Primăriei municipiului Iaşi, proprietar de drept al acestuia. Transferul s-a făcut prin 26 de voturi "pentru" şi şase voturi "contra", toate aparţinând Partidului Democrat. Poziţia social-democratului Lucian Flaişer, preşedintele CJ, şi unanimitatea votului dat de consilierii PSD pot fi interpretate ca un bobârnac dat primarului Gheorghe Nichita de către organizaţia judeţeană a partidului. Iar pentru ca "darul" făcut primarului Nichita să fie mai consistent, consilierii judeţeni în frunte cu Lucian Flaişer au discutat şi despre recuperarea a 53 miliarde de lei vechi, sumă investită de RAJAC în modernizarea stadionului.
Primarul nu se grăbeşte să dea miliardele înapoi
Pus în faţa faptului împlinit, primarul Gheorghe Nichita nu dă semne că se grăbeşte să dea miliardele înapoi. "E greu de spus dacă RAJAC îşi va recupera banii. şi noi, Consiliul Local (CL), am susţinut cu peste 50 miliarde de lei Teatrul Luceafărul şi Filarmonica, instituţii aflate în administrarea Consiliului Judeţean", a declarat primarul. El a adăugat că se va bate pentru patrimoniul CL, în sensul că va solicita ca reţeaua RAJAC de apă şi canal aflată pe raza municipiului să treacă în patrimoniul CL. "Emil Alexandrescu" a fost preluat de CJ în anul 2002 şi dat în administrarea RAJAC, al cărei director de la acea vreme era chiar Gheorghe Nichita.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite