Banda de spărgători care i-a prăduit casa lui Theodor Stolojan a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci dintre cei mai importanţi membrii ai reţelei de spărgători care a comis peste 40 de spargeri de locuinţe şi o tentativă de omor au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Capitalei. Printre victimele acestora se numără şi Theodor Stolojan. Cei cinci vor fi duşi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, marţi seara au fost emise cinci ordonanţe de reţinere după ce 20 de persoane au fost audiate în acest caz. Cei cinci suspecţi reţinuţi urmează să fie duşi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, procurorii vor mai cere instanţei să emită mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele altor doi suspecţi care nu au fost găsiţi la percheziţii.

Poliţiştii şi procurorii au făcut marţi 29 de percheziţii la adrese din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, fiind vizaţi membri ai clanurilor Pietroi şi Mogoş, suspectaţi că au comis 38 de fapte de tâlhărie şi furt din locuinţe, în perioada 2009-2014, precum şi o tentativă de omor, în 2014. La audieri au fost duse 20 de persoane, între care şi liderul interlop Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi.

Printre victimele membrilor grupărilor inracţionale ar fi Theodor Stolojan şi un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit unor surse judiciare.

Pentru a intra în locuinţa lui Teodor Stolojan, aceştia au rupt butucul yalei de la intrarea în casa , în timp ce o a treia persoană, neidentificată, a rămas afară pentru a-i anunţa în cazul în care proprietarii reveneau acasă, informează Mediafax.

Aceştia au reuşit să fure din casa europarlamentarului 10.000 de euro şi bijuterii din aur, prejudiciul total fiind evaluat la 11.000 de euro.

Un alt nume care apare pe lista celor reţinuţi este cel al lui Alexandru Constantin Roşu, alias Pătrat. Acesta este acuzat că a mers la mai multe spargeri împreună cu Teodoris Manolache, în urma cărora cei doi au furat sume mari de bani şi cantităţi importante de bijuterii.

Numai din locuinţa unui cetăţean de origine iraniană, cei doi au reuşit să plece, la data de 12 octombrie 2014, cu un kilogram de aur, 1.500 de euro şi 1.200 de lei, prejudiciul fiind estimat undeva la 30.000 de euro.

Doris şi Pătrat sunt bănuiţi şi că, în aceeaşi zi, au furat dintr-o altă locuinţă un seif în care se aflau 7.500 de euro, 3.000 de dolari, 1.500 de lei şi bijuterii din aur. Prejudiciul total a fost evaluat la 15.000 de euro.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii plecau la furat cu maşini pe care le schimbau des şi pentru care foloseau inclusiv plăcuţe de înmatriculare false, luate de la alte automobile. Înainte de comiterea furtului, aceştia parcurgeau un trasee foarte lungi, pentru a fi siguri că nu sunt urmăriţi, iar după comiterea furtului părăseseau zona pe alt traseu.

Faptele erau comise în timpul zilei, în intervalul în care victimele se aflau la serviciu. Fiecare spargere era atent plănuită, iar hoţii verificau, în prealabil, dacă străzile din zona imobilului vizat sunt supravegheate video. Înainte să intre, aceştia verificau blocul, fără să-şi ia uneletele pentru spart yala, iar în timpul furtului ţineau permanent legătra prin telefon, folosind cartele prepaid, cu o persoană care îi aştepta în maşină.

Hoţii furau, de regulă, doar bani, bijuterii, ceasuri şi parfumuri, adică bunuri care puteau fi transportate uşor şi fără a atrage atenţia eventualilor martori.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Douăzeci de persoane bănuite de zeci de spargeri şi de o tentativă de omor, ridicate. Theodor Stolojan, printre victime

Douăzeci de persoane, printre care şi apropiaţi ai clanurilor Pietroi şi Mogoş, suspectate că ar fi comis aproape 40 de spargeri şi o tentativă de omor, au fost ridicate, marţi, de anchetatori şi duse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite