800 km de drum judeţean din Mureş, impracticabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile direcţionării fondurilor pentru calamităţile din zona Dunării, reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş au îndoieli serioase că vor exista bani pentru cele cinci drumuri

În condiţiile direcţionării fondurilor pentru calamităţile din zona Dunării, reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş au îndoieli serioase că vor exista bani pentru cele cinci drumuri judeţene afectate de alunecări de teren în ultima săptămână.
Dintre acestea două au fost deja închise, a anunţat, ieri, vicepreşedintele CJ Mureş, Alexandru P. Frătean. Este vorba de şoseaua de centură a municipiului Târgu Mureş şi Drumul Judeţean Târgu Mureş-Târnăveni. CJ Mureş a trimis specialişti să verifice alte patru drumuri judeţene cu probleme grave (dintr-un total de 12 afectate de ploi), respectiv Târgu Mureş-Band, Miercurea Niraj-Sovata (pe Dealul Isla), Ernei-Eremitu şi Voiniceni-Breaza, unde s-au semnalat surpări. "Nu se pot face remedieri prin lucrări specifice fiindcă sunt alunecări reactivate, iar necesarul este de multe mii de miliarde", a spus Frătean, care a precizat că întreg bugetul CJ Mureş, destinat reparaţiilor drumurilor, este de 98 miliarde de lei vechi. Frătean a arătat că din totalul de drumuri judeţene, aproximativ 800 km au fundaţiile complet deteriorate, fiind construite în anii '60.
Pentru a aduce drumurile judeţene la nivelul proiectului iniţial în următorii 3-4 ani, Consiliul Judeţean Mureş ar avea nevoie de peste 2.200 miliarde de lei vechi, mai ales că CJ poate cheltui anual pentru întreţinerea drumurilor judeţene cel mult 100 miliarde de lei, din care abia 60 de miliarde de lei pentru reabilitări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite