Sorin Oprescu: Proprietarul sediului închiriat de Primărie nu mai vrea să semneze contract cu instituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că deşi s-a terminat evaluarea făcută actualului sediu al Primăriei, proprietarul nu vrea să semneze nici continuarea contractului de închiriere, nici contract de vânzare-cumpărare, municipalitatea putându-l acţiona în instanţă.

„Ţin să vă spun că proprietarul (sediului închiriat al Primăriei Capitalei din Splaiul Independenţei, n.r.) o perioadă de timp a fost plecat, a avut treabă, după care s-a întors şi ne-a spus că nu semnează niciun contract. Deci în acest moment suntem în stadiu de a-l putea acţiona în instanţă", a declarat edilul-şef, potrivit Mediafax.

Sorin Oprescu a ţinut să precizeze că proprietarul clădirii pe care municipalitatea a închiriat-o, cu posibilitatea să o cumpere, nu doreşte prelungirea contractului de închiriere al sediului, dar nici semnarea unui contract de vânzare-cumpărare.

„În acest moment lucrurile sunt îngheţate, contractul de închiriere nu este semnat, dar avem consemnat în procesele-verbale că proprietarul a refuzat să semneze documentele. Probabil că ne îndreptăm în instanţă pentru că în contractul de închiriere era clauza conform căreia chiria va fi considerată avans la vânzarea imobiolului“, a declarat Sorin Oprescu, arătând că, în acest moment, conform raportului de evaluare făcut de firma Colliers International, valoarea imobilului este 13,5 milioane de euro, iar Primăria Capitalei a plătit până în prezent 4,725 milioane de euro.


Primarul general a mai declarat că a constatat că avocaţii care-i apără interesele proprietarului „sunt oameni din cabinetul domnului Predoiu, dar este doar o întâmplare“ şi că municipalitatea a făcut „absolut toate demersurile necesare atât pentru prelungirea contractului de închiriere, cât şi pentru cumpărarea imobilului“.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei plăteşte cinci milioane de lei pentru un site nou

Statuia lui Ion C. Brătianu va fi reconstruită şi amplasată în Piaţa Universităţii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite