Pista de biciclete de pe Calea Victorie va fi redeschisă mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Străzilor Bucureşti a anunţat că pista de biciclete amenajată pe Calea Victoriei va fi redeschisă miercuri, 22 aprilie.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor de implementare a programelor de semaforizare, pista pentru biciclete de pe Calea Victoriei va fi deschisă circulaţiei bicicliştilor începând cu a doua jumătate a zilei de 22 aprilie“, anunţă reprezentanţii Administraţiei Străzilor.

Pista bicicliştilor de pe Calea Victoriei, deschisă circulaţiei anul trecut, a fost închisă săptămâna trecută. Surse din cadrul Primăriei Capitalei spuneau că măsură este provizorie.

„Pista este închisă pentru că a început introducerea noului program de semaforizare. Orice automat de semaforizare are un program care trebuie înlocuit. A început introducerea programului în automate. Durează câteva zile pentru că se fac teste, probe. În două, trei zile probabil va fi redeschisă pista“, precizau surse din Primăria Generală.

Cea mai bună din Bucureşti

Irina Zamfirescu, reprezentanta Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, susţine că  pista amenajată pe Calea Victoriei este „cea mai în regulă“ din tot oraşul, deşi are o mulţime de probleme. 

Printre acestea se numără faptul că nu este conectată la o reţea de transport alternativ. De asemenea, spune Irina Zamfirescu, nu există sistem de drenare a apelelor când plouă, nu există zone de intrare şi de ieşire în siguranţă, semafoarele sunt nesincronizate, iar stâlpii de beton sunt „o monstruozitate“ pentru mersul pe bicicletă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite