VIDEO Zidul lui Waters înfruntă Casa Poporului. Mâna dreaptă a fondatorului Pink Floyd: spectacolul din Piaţa Constituţiei reprezintă libertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimele pregătiri pentru mult aşteptatul concert din Piaţa Constituţiei de miercuri, The Wall-Roger Waters FOTO David Muntean
Ultimele pregătiri pentru mult aşteptatul concert din Piaţa Constituţiei de miercuri, The Wall-Roger Waters FOTO David Muntean

Mâna dreaptă a legendarului solist Roger Waters, managerul de producţie Chris Kansy, cel care s-a ocupat de cele peste 200 de puneri în scenă ale spectacolului, a făcut astăzi prezentarea celui mai scump concert ce are loc vreodată în România, mult aşteptatul „The Wall”.

Chris Kansy a vorbit chiar în faţa impresionantei scene din Piaţa Constituţiei. Americanul a vorbit despre spectacolul care va înnebuni publicul român, despre suprizele pregătite pentru fani, dar şi despre frumuseţea României, ţară ale cărei meleaguri a apucat să le admire din autocar în drum spre Bucureşti, dinspre ultimul concert, din Budapesta. 

Chris Kansy este „tour and production manager” şi este alături de Roger Waters de ani de zile, până în prezent pregătind peste 200 de spectacole. „La rândul meu am cumpărat discul cu albumul când eram mic, am fost un fan înfocat al lui Pink Floyd, al lui Roger şi al spectacolului de «The Wall» toată viaţa mea. Roger este un gentleman adevărat, îi tratează pe toţi cu foarte mult respect, ştie numele tuturor”, a declarat Kansy în interviul acordat pentru presă marţi.  

Ultimele pregătiri pentru concertul The Wall - Roger Waters

Americanul s-a declarat impresionat de frumuseţile din România, de peisajele pe care le-a văzut pe drumul spre Bucureşti, chiar dacă drumul a fost unul lung. De altfel, el nu a ratat nici un pic din spiritul de distracţie din Bucureşti: ”Mi se pare foarte frumos oraşul, iar arhitectura chiar este uimitoare. Nu ştiu ce planuri are Roger, dar eu am ieşit ieri seară şi am văzut şi o bună parte din Centrul Istoric. M-am simţit extraordinar, îmi place mult locul ăsta”, a adăugat el.  

Mai maiestuos decât Casa Poporului

În timp ce sute de oameni mişunau într-un spaţiu de mii de metri pătraţi, în urma lor muncitorii lăsau bucăţi ca dintr-un puzzle ce părea fără noimă, dar care era în perfectă ordine. Locaţia a fost aleasă de organizatori pentru că experienţele altor concerte au demonstrat că are tot ce le trebuie şi pentru că lăţimea spaţiului din faţa Palatului Parlamentului se potriveşte perfect cu tipul de spectacol pus în scenă de  Roger Waters şi echipa sa.

„Ne-am uitat pe imagini şi pe filmări ale altor concerte care au fost aici înainte şi Roger a văzut toate clădirile din jur, cu toate luminile şi acustica şi este foarte entuziasmat să ţină concertul aici. Este interesant că scena va fi aşezată faţă în faţa cu Casa Poporului, o clădire maiestuoasă. Sperăm totuşi că partea asta va fi la fel de maiestuoasă ca cealaltă”, a glumit Kansy, arătând spre scenă. Deşi au mai cântat în astfel de locuri şi în alte ţări, nu au ţinut spectacolul The Wall pe o scenă mai lată decât cea din Bucureşti, motiv pentru care va fi un concert de neuitat.

„Nu pierdeţi începutul spectacolului”

Deşi cei care lucrează la spectacol de ani de zile nu se mai simt ca prima dată când l-au văzut, există încă anumite părţi care îţi zburlesc părul, spune Kansy. Concertul este un spectacol legat, iar el îl compară adesea cu o piesă de operă.

„Dacă ar fi să indic un moment din el pe care să-l consider favoritul meu, acesta este chiar începutul. Cu ocazia asta vreau să le şi spun oamenilor să vină din timp la concert şi, mai ales, să nu piardă începutul. Începutul spectacolului este foarte interesant: producţia este foarte bună, avem toate artificiile, un avion se prăbuşeşte în perete, formaţia cântă foarte tare, publicul este foarte entuziasmat”, a explicat el. 

Iar o distracţie pe care să o ţii minte este lesne de înţeles că nu va venit gratuit. Costurile producţiei sunt de milioane de dolari doar ca spectacolul să pornească. Circa 250 de oameni călătoresc de la un concert la altul, tiruri, autobuze, hoteluri, avioane şi câte şi mai câte fac din „The Wall” cel mai scump spectacol organizat în România.

Fiecare spectacol, o nouă lecţie pentru Roger

Mâna dreaptă a fondatorului celebrei formaţii Pink Floyd spune despre Roger că este un profesionist, care ţine foarte mult ca totul să fie perfect. „La toate concertele fixează o cameră care să filmeze tot concertul. La sfârşitul spectacolului, când ajunge la hotel, se uită la filmare şi înainte de următorul spectacol spune echipei ce a fost bine, ce crede el că ar trebui să fie schimbat, cum se poate îmbunătăţi spectacolul. «The Wall» este copilul lui Roger Waters, el vrea ca spectacolul să fie permanent îmbunătăţit”, povesteşte Kansy cu admiraţie.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO O concurentă de 10 ani de la „Next Star“ cântă alături de Roger Waters la Bucureşti

Concert Roger Waters. Peste 200 de jandarmi mobilizaţi miercuri pentru spectacol. Ce trebuie să ştie spectatorii

VIDEO Berti Barbera despre concertul Roger Waters-The Wall: „Spectacolul ne va face o introspecţie, este o compensare a unor lipsuri“

Concert Roger Waters. Ultimele mesaje de la cititori şi câştigători ai concursului. Va mulţumim!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite