Maidanezii adoptaţi de ONG-uri nu mai costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul General a votat eliminarea taxei de 150 de lei FOTO Arhiva Adevărul
Consiliul General a votat eliminarea taxei de 150 de lei FOTO Arhiva Adevărul

Taxa de 150 de lei pe care ONG-urile care adoptau peste 100 de câini fără stăpân trebuiau să îi plătească către Primăria Capitalei a fost anulată, joi, printr-un amendament votat de majoritatea consilierilor în timpul şedinţei Consiliului General.

Consilierii generali au votat eliminarea taxei pe care trebuiau să o plătească, pentru fiecare animal, organizaţiile care voiau să adopte mai mult de 100 de câini fără stăpân.

Totodată, după ce noua legea privind eutanasierea maidanezilor va fi publicată în Monitorul Oficial, Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, a declarat că vor fi luate primele măsuri.

În ceea ce priveşte persoanele fizice care vor să adopte câini comunitari, pentru adopţia a mai mult de un câine, oamenenii trebuie să scoată din buzunar 150 de lei.

În ceea ce priveşte eutanasierea câinilor fără stăpân, edilul-şef a punctat că intenţia este de a insista pe adopţii şi că se încearcă creşterea spaţiilor la circa 4.000-5.000 de câini.

„Nu am eutanasiat niciun câine până acum“

Primarul Oprescu a spus că până în acest moment nu a fost eutansiat niciun câine şi că se insistă foarte mult pe adopţia celor fără stăpân.

„În momentul ăsta ne concentrăm în a-i strânge de pe străzi şi în a încuraja adopţiile. 12 maşini cu echipaje, împreună cu Poliţia Locală, sprijiniţi de maşinile de transport destinate celor care adoptă mai mulţi de 100 de câini activează pe străzi“, a explicat primarul Oprescu. Întrebat dacă totuşi vor începe eutanasierile, primarul a spus că dacă rata de adopţii va fi mică, atunci „vom aplica legea“.  

Pe aceeaşi temă:

ASPA anunţă eutanasierea, ONG-urile ameninţă cu plângeri penale

Traian Băsescu a promulgat Legea câinilor fără stăpân: Maidanezii pot fi eutanasiaţi după 14 zile

Vier Pfoten răspunde CCR: „Nu există cuvinte pentru a exprima dezamăgirea legată de atitudinea demnă de Epoca de Piatră“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite