Investiţii în reţelele de utilităţi din sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 2 a găzduit o întâlnire la care au luat parte reprezentanţii autorităţii locale şi ai regiilor care au proiecte de investiţii în modernizarea cartierului Steaua Roşie – Petricani – Plumbuita, precum şi locuitori din aceste zone.

În cadrul întâlnirii, Giuseppe Fanizzi, directorul general al Enel Distribuţie, a arătat că în acest an societatea va derula în acest an investiţii în 12 zone din sectorul 2 pentru modernizarea reţelei de electricitate. Astfel, în cele 12 zone vor fi refăcute instalaţiile de joasă tensiune şi vor fi făcute investiţii de medie tensiune. Cele 12 zone sunt Colentina, Ostrov (Ştiucii, Plăticii, Bibanului), Ion Creangă  (Sportului şi Nicolae Cânea), Petricani, Şoltuz, Viesparilor, Dragoş Vodă, Episcop Radu, Ardeleni, Maşina de Pâine, Irimicului, Floreasca, Călăraşi, Parc Izvor şi Delea Veche. În total, este vorba despre Total 35,3 km de reţele de joasă tensiune. Compania are fondurile necesare alocate.

În ceea ce priveşte zona Petricani, reprezentantul companiei a arătat că problema a fost cauzată de scăderea temperaturilor care au determinat creşterea consumului de energie, astfel că instalaţiile nu au mai corespuns la asemenea sarcini de până la trei ori mai mari. Problema a fost rezolvată provizoriu, dar pentru soluţionarea definitivă au demarat un proiect care se află în faza realizării. Reprezentantul companiei a solicitat primarului sectorului 2 atribuirea unui teren în zonă pentru montarea unui post de transformare suplimentar faţă de celelalte două existente deja, investiţie care va rezolva alimentarea suplimentară a populaţiei. Terenul a fost identificat pe strada Şipca, pe care va putea fi amplasat postul de transformare pentru Enel, iar maine va fi eliberată autorizaţia de construire în regim de urgenţă.

Investiţii în reţelele de apă şi canalizare

Flavius Gheorghiu, directorul Direcţiei Utilităţi Publice a Primăriei Capitalei, a prezentat programul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în cartierul Petricani şi a menţionat că pentru extinderea acestora pe 29 de străzi este necesară devierea a două conducte magistrale de pe străzile Paroşeni şi Beiu Constantin, lucrări care vor începe în luna martie a acestui an. Pentru a deranja cât mai puţin traficul, lucrările de deviere se vor face prin microtunelare, investiţie pentru care s-a încheiat deja contractul de execuţie. La începutul lunii mai vor demara lucrările de extindere a reţelelor edilitare de apă şi canalizare pe cele 29 de străzi. Totodată, în vederea extinderii reţelei metropolitane de fibră optică, reţelele Enel vor fi coborâte în subteran.

Episcă Chiru, director general adjunct la SC Apa Nova SA, a menţionat faptul că în acest an, imediat după terminarea lucrărilor de deviere, societatea pe care o reprezintă va începe introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe un număr de 29 de străzi din cartierul Steaua Roşie – Petricani, investiţii care se vor completa cu cele realizate de Primăria Sectorului 2 pe un număr de 17 străzi din cartierul Plumbuita, unele din ele fiind deja în stadii avansate de execuţie. 

După finalizarea extinderii reţelelor de apă şi canalizare, toate străzile vor fi reabilitate şi modernizate de administraţia publică locală a sectorului 2.

Investiţii în reţeaua de distribuţie a gazelor

Valentin Popescu, director adjunct al GDF Suez, a precizat că regia de distribuţie a gazului va investi în sectorul 2 în următorii trei ani în modernizarea reţelei de distribuţie, urmând ca pe parcursul a trei ani să se înlocuiască reţele în lungime de 70 km din următoarele zone: Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Tunari, Pache Protopopescu, Dacia şi Barbu Văcărescu, Lacul Tei, Ţiţeica, Ştefan cel Mare.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite