Oprescu îşi adună forţele înainte de furtună. Edilul Capitalei a cerut responsabililor să aibă grijă pentru eventualele probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru întreaga ţară valabilă până vineri la ora 18.00 FOTO Adevărul
ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru întreaga ţară valabilă până vineri la ora 18.00 FOTO Adevărul

Primarul general al Capitalei a cerut, joi, tuturor responsabililor, în cadrul unei şedinţe operative, să fie pregătiţi să ia măsurile care se impun în cazul producereii unor evenimente deosebite cauzate. Măsura a fost luată de Oprescu în urma atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) care anunţă instabilşitate atmosferică accentuată.

Astfel, potrivit Primăriei Capitalei, Apanova va avea echipele pregătite şi va verifica zonele inundabile şi eventualele acumulări de apă de pe carosabil, iar conducerea Administraţiei Străzilor va dispune verificarea şi remedierea eventualelor semafoare defecte.

Operatorii de salubrizare au obligaţia de a îndepărta, în cel mai scurt timp, toate deşeurile duse de vânt (crengi, bannere rupte etc), şi, în colaborare cu Apanova, să degajeze, dacă este necesar, rigolele şi gurile de scurgere astfel încât, în urma ploii, să nu se producă inundaţii.

Reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti li s-a solicitat să ia toate măsurile necesare astfel încât copacii din parcurile bucureştene, afectaţi de furtună, să nu reprezinte un pericol (operaţiuni de toaletare, îndepărtare crengi rupte, copaci căzuţi etc.), iar Luxten va verifica şi remedia defecţiunile provocate la reţeaua de alimentare a iluminatului public.

Primarul General face un apel către organizatorii de evenimente din Bucureşti să îşi asigure construcţiile provizorii, iar constructorilor să ia măsuri de siguranţă a lucrărilor, pentru evitarea oricăror incidente provocate de intemperii.

Pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova şi celelalte instituţii Primăria Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare de vijelii, grindină şi ploi torenţiale pentru toată ţara, valabilă de joi de la ora 10:00, până vineri la ora 18:00.

O persoană a murit la ultima furtună din Bucureşti

Aducem aminte că Bucureştiul a fost răscolit puternic de ultima furtună care a avut loc săptămâna trecută, când, în mod tragic, o femeie de 80 de ani a decedat la spital la câteva ore după ce a fost lovită de bucăţi din structura unui cort dărâmat de vântul puternic în zona Baba Novac. Femeia a intrat în comă după lovitură şi a decedat ulterior.

Tot atunci, 18 persoane au fost duse la spital după ce au fost rănite de vijelie, 78 de copaci au fost doborâţi de vânt, trei panouri publicitare, cinci corturi şi construcţii provizorii au fost puse la pământ de rafalele puternice.

Pe aceeaşi temă:

Femeia intrată în comă după prăbuşirea cortului doborât de furtună a murit la spitalul „Sf.Pantelimon“ din Bucureşti

Bilanţul incidentelor după furtuna din Capitală: vântul a doborât copaci, corturi şi construcţii provizorii

Bilanţul furtunilor de ieri: 18 răniţi în Bucureşti şi 29 de localităţi afectate în provincie

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite