Educaţie după model occidental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţi în educaţie din America, Olanda şi Finlanda au propus, la Forumul Educaţiei 2010, soluţii pentru un învăţământ de calitate. Propunerile care reies din dezbaterile invitaţilor din ţară şi din străinătate pe parcursul celor trei zile de forum vor ajunge la Ministerului Educaţiei.

Mai citiţi şi:

Începe Forumul Educaţiei 2010

William Bainbridge, preşedintele SchoolMatch şi profesor la Universitatea Dayton din SUA, a prezentat, astăzi, 18 propuneri esenţiale pentru o educaţie de calitate.

Importanţa educaţiei timpurii, din grădiniţă, susţinerea Bacalaureatului Internaţional , motivarea elevilor prin recompense nu neapărat de ordin financiar şi strânsa legătură dintre părinţi şi şcoală sunt doar câteva dintre aspectele dezbătute.

“Este esenţial să existe o strânsă legătură între şcoală şi părinţi. De pildă, dacă părinţii unui elev sunt divorţaţi, şcoala trebuie să-i ţină la curent pe ambii despre situaţia şcolară a copilului lor, chiar dacă el este în grija numai unui singur părinte”, a mai spus profesorul universitar.

“Ai profesori buni dacă îi plăteşti”
Alte propuneri pentru o educaţie de calitate au venit de la experţii din Olanda şi Finlanda, în cadrul a două workshopuri.
“Dacă vrei să ai profesori buni fără să-i plăteşti, nu va funcţiona. În Finlanda, cadrele didactice sunt foarte respectate, au autoritate şi li se recunosc meritele”, a explicat expertul din Finlanda, Jukka Kangaslahti.

Directorul Fundaţiei “Dinu Patriciu”, Tincuţa Baltag, a declarat că propunerile dezbătute la Forumul Educaţiei 2010 vor ajunge la Ministerul Educaţiei pentru a fi implementate. “Vrem să aplicăm ceea ce discutăm. Forumul Educaţiei 2010 se diferenţiează faţă de alte dezbateri. Propunerile vor ajunge la Ministerul Educaţiei pentru a fi puse în practică”, a explicat reprezentantul Fundaţiei “Dinu Patriciu”.

Mediul privat sprijină educaţia

Peste 200 de participanti provenind din mediul preuniversitar, universitar, din societatea civilă şi sectorul privat vor debate şi vor analiza până mâine principalele probleme existente în educatie. Propunerile sunt menite să sprijine performanţa şi să îmbunătăţeasca sistemul de educaţie din România.

Cei prezenţi mâine la Forumul Educaţiei 2010, de la Hotelul Marriott, vor putea participa la seminare de Marketing pentru proiecte educaţionale sau despre atragerea de surse de finanţare. Şi aspectul parteneriatului public privat va fi dezbătut.

Un exemplu ar fi programul Joburi la Orizont al Fundaţiei “Dinu Patriciu” care îşi propune valorificarea potenţialului tinerilor care au studiat la universităţi prestigioase din lume şi integrarea acestora pe piaţa muncii din România. Forumul Educaţiei 2010 este organizat de Fundaţia “Dinu Patriciu”, de Liga Studenţilor Români din Străinătate şi de Grupul EDUCATIVA.

“Forumul Educaţiei 2010 se diferenţiează faţă de alte dezbateri. Propunerile vor ajunge la Ministerul Educaţiei pentru a fi puse în practică” - Tincuţa Baltag, directorul Fundaţiei “Dinu Patriciu”





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite