Bucureşti: Interzise la magazinul de vise, zorelele se găsesc la supermarket

Seminţele de zorele au efect halucinogen şi sunt folosite de cunoscători pentru „călătoriile“ în lumi mai frumoase. Le găsiţi pe rafturile din Kauflaund sub demunirea de „Ipomoea tricolor“, la preţul de 1,79 de lei pentru un pliculeţ de 2 grame.

Ştiri pe aceeaşi temă

La raionul de plante de grădină din majoritatea supermarketurilor din Capitală reporterii „Adevărul de Seară“ au găsit pliculeţe cu seminţe de zorele, care conţin LSA, echivalentul mai puţin nociv al LSD-ului.

LSA este un psihedelic chimic natural având eficacitatea de la 1/10 până la 1/30 din cea a LSD-ului. Are câteva asemănări cu efectele LSD-ului, dar este în general considerată mult mai puţin stimulentă şi poate avea şi efectele unui sedativ.

Dacă nu aţi prins reducerile din magazinele de vise, în centrele comerciale veţi găsi „doza“ de seminţe de zorele în cantităţi după pofta inimii. Patronii magazinelor de vise care mai au în stoc plante halucinogene care au fost interzise de Ministerul Sănătăţii nu ştiu ce vor face cu ele, pentru că în lista pe care a publicat-o Guvernul sunt trecute denumirile ştiinţifice ale plantelor.

„Nu ştiu ce o să facem cu ele, cred că le dăm foc în centru şi o să ne bucurăm cu toţii de aromă“, a spus Cristian Nedelcu, reprezentantul Spice-Shop, o firmă care are trei magazine de preparate psihotropice în Capitală.

Deşi se află pe lista plantelor interzise de lege, „ipomoea tricolor“ poate fi cumpărată de oricine pentru că pe plic nu se specifică conţinutul şi nici efectele pe care ar putea să le aibă.

Guvernul României a aprobat la 10 februarie 2010 lista plantelor etnobotanice interzise. Astfel, Legea nr. 143/2000 a fost completată cu substanţa amida acidului lisergic, ceea ce conţin bobiţele de zorele care se pun în pământ. Seminţele de zorele conţin cea mai mare cantitate de LSA din specie.

Cum te simţi după o doză cu seminţe de zorele


Precum LSD-ul, LSA-ul poate avea puternice efecte mentale. Vă va oferi o experienţă liniştită, plină de vise. Primele efecte sunt următoarele: stare de visător, fericire, abilitatea de concentrare şi de a deveni foarte interesat de orice vă place, inabilitatea de concentrare în sarcini complexe cum ar fi programarea sau şofatul, o bunătate foarte mare.

Instrucţiuni de folosire

Pentru că se consumă pe cale orală, veţi avea o stare de greaţă ce va ţine aproximativ o oră după înghiţire. Cea mai bună metodă pentru a ajunge „în lumea viselor“ este să mestecaţi seminţele bine înainte de a fi înghiţite. Pentru a nu avea efecte seundare negative boabele se înmoaie în apă, se lasă să crească 3-4 zile, după care se îndepărtează partea albă de pe cochilie şi se mânâncă.

Dozajul oral pentru seminţele de zorele se face în cantităţi diferite: 

Uşor: 50 - 100 seminte / 1.5 - 3 grame
Mediu: 100 - 250 seminte / 3 - 6 grame
Tare: 250 - 400 seminte / 6 - 10 grame
Foarte Tare: + 400 seminte / +10 grame

Câteva reguli importante după consum: 

-Nu conduceţi

-Nu consumati seminţe de zorele când sunteţi însărcinată

-Persoanele emoţionale şi cu probleme psihologice trebuie să fie atente când se hotărăsc să folosească psihedelice precum seminţele de LSA

-Persoanele care au în familie cazuri de schizofrenie sau alte boli psihice ar trebui să fie foarte atente deoarece psychedelicele pot iniţia bolile mentale aflate în stare latentă

-Asiguraţi-vă că aveţi alături o persoană trează si, de preferat, cu experienţă pentru a evita eventualele accidente 

citeste totul despre: