Premieră pentru diplomaţia R. Moldova: Tatiana Molcean devine preşedinta Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatiana Molcean

Ambasadoarea Tatiana Molcean, reprezentanta permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU şi alte organizaţii internaţionale la Geneva, a fost aprobată în calitate de preşedintă a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, mandatul va fi exercitat pe parcursul a doi ani şi va începe imediat după finalizarea lucrărilor celei de-a 62-a runde de Adunări OMPI, care se desfăşoară în perioada 4-8 octombrie, la Geneva.

„Este o premieră pentru diplomaţia Republicii Moldova când un reprezentant al ţării preia o funcţie de asemenea nivel în cadrul unei organizaţii internaţionale din sistemul ONU. Preluarea, la această etapă, a mandatului comportă şi o încărcătură simbolică, Republica Moldova marcând în anul 2021 aniversarea a 30-cea de la aderarea la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale”, scrie MAEIE.

Republica Moldova va fi un membru activ în setarea agendei globale în domeniul proprietăţii intelectuale, participând direct la dezbaterile privind subiectele cheie de pe agenda instituţiei. „În mod aparte, voi continua efortul de facilitare a interacţiunii dintre aplicarea în practică a instrumentele de protecţie a proprietăţii intelectuale şi soluţionarea prin inovare, transfer de tehnologii şi comerţ a problemelor acute din domeniul sănătăţii. Prioritate va fi acordată, de asemenea, promovării inovării în rândul tinerilor, dar şi aspectelor de gen” – a declarat ambasadoarea Tatiana Molcean, cu ocazia aprobării în funcţie.

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale a fost creată în 1967 şi întruneşte 193 de state membre. Rolul principal al organizaţiei este promovarea unui sistem internaţional al Proprietăţii Intelectuale echilibrat şi efectiv, care permite dezvoltarea inovaţiilor şi creativităţii pentru beneficiul tuturor. Republica Moldova a devenit membru OMPI în anul 1991.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite