PLDM: Mai mulţi alegători au primit vize de reşedinţă în ajun de alegeri, ca să poată vota dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din secţiile de votare din Stăuceni, unde au fost observat alegătorii suspecţi
Una din secţiile de votare din Stăuceni, unde au fost observat alegătorii suspecţi

Înainte de alegeri şi în ziua scrutinului, au fost depistate cazuri de acordare masivă a vizelor de reşedinţă, a semnalat astăzi Vadim Pistrinciuc, membru al Partidului Liberal Democrat. Astfel, mai mulţi alegători necunoscuţi au fost văzuţi la votare în Stăuceni. Iurie Ciocan, preşedintele CEC, a asigurat că astfel de fraude nu aveau cum să aibă loc.

„ A crescut  numărul de oameni care vin să voteze în unele localităţi necunoscându-şi măcar propria locuinţă. Noi insistăm pe prevenirea unor fraude  şi, de aceea, solicităm Întreprinderii de Stat „Registru" să verifice cu atenţie aceste date", a declarat Vadim Pistrinciuc, viceministrul Muncii şi Protecţiei sociale din partea PLDM.

Acesta a solicitat Întreprinderii de Stat Registru să demareze o anchetă internă. Astăzi dimineaţă, la Stăuceni, câteva zeci de oameni care au votat pe listele suplimentare, au trezit suspiciuni în rândul localnicilor. Oamenii spun că nu i-au mai văzut niciodată la Stăuceni și cred că aceștia au fost aduși de către un candidat electoral, ca sa voteze pentru el. Se pare că cei veniţi nici nu cunoşteau adresa la care stau.

Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, susţine că au fost luate măsurile pentru a preveni fraudele de acest gen. „În primul rând, Întreprinderea de Stat Registru, care eliberează vizele de reşedinţă, nu lucrează duminica. Apoi, i-am avertizat pe ei de la Registru să nu admită asemenea încălcări“, a spus Ciocan.

Partidul Liberal Democrat bate alarma. Vadim Pistrinciuc, membru al staffului electoral al PLDM, a declarat, duminică, la un briefing de presă că au fost depistate cazuri de acordare masivă a vizelor de reşedinţă în ziua alegerilor şi câteva zile până la scrutin, transmite Info-Prim Neo.

PLDM consideră că ÎS Registru ar trebui să. Vadim Pistrinciuc a mai spus că partidul său a depus o contestaţie la CEC pentru a solicita vigilenţă tuturor observatorilor independenţi şi celor din partea formaţiunilor politice în cazul apariţiei oricăror suspiciuni de această natură.

PLDM dispune şi de informaţii că în teritoriu ar exista şi cazuri de cumpărare a voturilor, însă nu a dorit să menţioneze despre ce localităţi este vorba pentru a nu fi acuzat de intervenţie în procesul electoral. „Suntem îngrijoraţi de informaţia care vine din teritoriu. La orice încălcare a legii vom solicita anchetarea pe fiecare caz în parte, or acordarea de vize fără justificări reale este o tentativă de fraudare", a conchis Vadim Pistrinciuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite