PDM: Scheme cu ţigări de milioane, strecurate în politica fiscală pentru 2021. A fost înaintat un amendament pentru a anula acest abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PDM, Pavel Filip
Liderul PDM, Pavel Filip

Deputaţii democraţi bat alarma. Aceştia susţin că bugetul R. Moldova riscă să fie prejudiciat cu 160 milioane de lei, după ce Guvernul a admis în politica fiscală pentru anul viitor o şmecherie legată de ţigări.

„Astfel, sub pretextul armonizării cu legislaţia UE, statul introduce o noţiune nouă: ”Ţigări cu foi (cigarillos)”. Doar că Guvernul propune pentru aceste ţigări accize de câteva ori mai mici decât la ţigările obişnuite, ceea ce înseamnă, pentru cei care controlează domeniul – profituri mai mari, iar pentru stat – încasări mai mici”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de PDM.

Democaţii spun că „bugetul ar fi prejudiciat cu 160 milioane de lei pe an”. 

„Din aceşti bani, am putea plăti indemnizaţii de câte 16.000 lei pentru toţi cei 10.000 de medici infectaţi cu COVID. Preşedintele PDM a depus astăzi un amendament prin care să anuleze acest abuz, la fel cum deputaţii democraţi s-au opus şi acum câteva luni, la rectificarea bugetului, acestei chestiuni şi atunci, sub presiunea PDM, s-a renunţat”, se mai spune în comunicat.

Amintim că PDM, PAS şi Platforma DA au anunţat că nu vor sprijini proiectul legii bugetului şi politicii fiscale eleborate de Guvern. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite