Igor Grosu respinge acuzaţiile că funcţionarii ar fi îndemnaţi să adere la PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu
Igor Grosu

Supărare sau traumă postelectorală. Aşa califică preşedintele interimar PAS, Igor Grosu, protestul organizat acum două zile de Partidului Unităţii Naţionale. Grosu i-a cerut fostului său coleg de Parlament, Octavian Ţîcu, să vină cu nume concrete de membri ai PAS care ar fi fost angajaţi în funcţii publice pe criteriul partinic, notează IPN.

Grosu respinge acuzaţiile că funcţionarilor publici li s-ar face aluzii să adere la partidul de guvernare pentru a fi promovaţi în funcţii.

Igor Grosu spune că în actuala echipă guvernamentală există o mulţime de oameni care nu au apartenenţă politică. Liderul PAS spune că după preluarea guvernării numărul doritorilor de a adera la formaţiunea câştigătoare s-a mărit, doar că formaţiunea este foarte exigentă atunci când e vorba de recrutarea noilor membri.

„Sunt miniştri care nu sunt membri de partid, directorul Agenţiei Proprietăţii Publice n-are nimic cu PAS, cel de la Agenţia Servicii Publice, reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Un coleg din raion chiar ne-a spus că sunt oameni din anumite funcţii elective dornici să adere la PAS şi le-am spus că responsabilitatea este la nivel local. Pentru că la nivel local se ştie cine sunt aceşti oameni, cum s-au manifestat în trecut. PAS n-o să accepte niciodată oameni care ies triumfalistic dintr-un partid şi vin la noi. Noi ştim despre apetitul unora de a se alipi guvernării, dar noi ne uităm rece la tot ce se întâmplă”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Igor Grosu s-a arătat deranjat de protestul reprezentanţilor PUN, care au învinuit guvernarea că ar promova persoane în funcţii cheie în stat pe criteriul cumătrismului. Nemulţumirea PUN a venit după ce majoritatea PAS a votat-o pe Natalia Moloşag în funcţia de Avocat al Poporului, aceasta fiind avocata concurentului electoral Maia Sandu în campania pentru prezidenţiale.

„Sunt declaraţii ieftine, le tratez ca un fel de gelozie, supărare, traumă postelectorală. Veniţi, stimaţi foşti colegi din Parlament, cu nume, prenume. Vom interveni foarte dur faţă de cei care le-ar spune oamenilor să intre în partid pentru a obţine o funcţie. Noi n-am nevoie de membri „la număr”, lumea vine singură şi nesilită de nimeni. În prezent, avem vreo 8500 de membri”, a mai spus Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite