Comsomoliştii moldoveni au şi nu prea legătură cu mişcarea extremistă Antifa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Iachimovschi, liderul comsomoliştilor moldoveni, FOTO Facebook
Denis Iachimovschi, liderul comsomoliştilor moldoveni, FOTO Facebook

Organizaţia de tineret a Partidului Comuniştilor susţine că nu are nicio legătură cu mişcarea Antifa. Asta chiar dacă portalul antifa.md a fost înregistrat de liderul comsomoliştilor, Denis Iachimovschi.

Potrivit unei declaraţiei remisă presei de către Uniunea tineretului comunist din Moldova, timp de 19 ani, de când există, a organizat mai multe evenimente dedicate combaterii fascismului. Uniunea a pregătit şi un plan de activităţi pentru a sărbători 70 de ani de la victoria asupra fascismului, şi a colaborat, în acest sens, cu mai multe organizaţii de profil, locale şi internaţionale. Cu toate acestea, organizaţia de tineret a PCRM declară că nu are nimic în comun cu acţiunile Drujinei antifasciste Antifa şi solicită ca mass-media să nu inducă lumea în eroare, relatează IPN.

Anterior, presa a scris că mai mulţi tineri, care purtau maiouri cu inscripţia: „Antifa”, au fost reţinuţi de poliţie după ce au scris pe un perete alături de Ambasada Ucrainei la Chişinău: „Salvaţi poporul din Donbas”.  Potrivit materialelor din presă, organizaţia Antifa ar fi condusă de către deputatul comunist Grigore Petrenco şi de fostul deputat comunist Mark Tkaciuk.

Potrivit realitatea.md, adresa web antifa.md a fost înregistrată la data de 5 mai 2014, de către Denis Iachimovshi, pentru un termen de un an (cu posibilitatea prelungirii domenului). La acea vreme, Iachimovschi era în funcţia de preşedinte al organizaţiei sectorului Botanica al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova. Două săptămâni mai târziu, pe 19 mai, în cadrul Congresului al VII-lea al UTCM, Denis Iachimovschii a fost ales în funcţia de prim-secretar al Uniunii tineretului comunist.

Astăzi însă pe site-ul Molddata Denis Iachimovschi nu mai figurează. 

antifa
antifa 2
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite