Andrei Spînu, despre negocierile cu Gazprom: Discuţiile au un caracter constructiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spinu gov.md
Andrei Spinu gov.md

Discuţiile pe subiectul procurării gazelor din Rusia au caracter constructiv şi eforturile de a găsi un punct de intersecţie a intereselor ambelor părţi sunt intense, afirmă vicepremierul Andrei Spînu, aflat la Sankt Petersburg pentru negocieri, transmite IPN.

Andrei Spînu precizează că în cadrul rundelor de discuţii cu Alexei Miller, şeful Gazprom, a prezentat poziţia Republicii Moldova, şi anume că îşi doreşte să semneze un contract de furnizare a gazelor naturale similar celui care a existat în ultimii ani. În ceea ce ţine de datoria întreprinderii Moldovagaz, Guvernul Republicii Moldova consideră că este necesar un audit.

Negocierile cu Gazprom Moldova continuă şi vineri, 29 octombrie.

Premierul Natalia Gavriliţa a declarat joi, la Bruxelles, că Republica Moldova este interesată să semneze un contract de procurare a gazelor pe termen lung, la un preţ pe care şi-l poate permite. Aşteaptă de la partea rusă să aibă consultări bazate pe dimensiunea economică, pragmatică. Potrivit oficialului, negocierile de la Sankt Petersburg înregistrează un anumit progrese, dar, în acelaşi timp, se caută şi alternative pe termen lung.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite