ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Mehedinţi. George Calonfirescu – profesorul care predă istoria cu sufletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul de istorie George Calonfirescu FOTO Corina Macavei
Profesorul de istorie George Calonfirescu FOTO Corina Macavei

Un dascăl cu o pasiune extraordinară pentru ceea ce face, care a avut succes în tot ceea ce şi-a propus să realizeze. Pasiunea cu care munceşte este ingredientul care-i ajută pe elevii săi să realizeze lucruri extraordinare.

Pentru cei care vor să înveţe o lecţie de dăruire, George Calonfirescu  este un profesor excelent şi o sursă de inspiraţie. Este dovada vie că tânara generaţie de profesori poate excela în acest domeniu.

După absolvirea Facultăţii de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, George Calonfirescu a venit în 1999 profesor de istorie  (în urma promovării examenului de titularizare) la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja”. A rămas la acest liceu şi din vara anului trecut ocupă funcţia de director la acest prestigios liceu severinean.

Dar marile realizări ale tânărului profesor de istorie rămân rezultate elevilor săi de la clasă. Multora a reuşit să le insufle dragostea pentru istorie, iar acum foştii lui elevi sunt studenţi la Istorie. „Cred că am făcut o alegere bună atunci când în liceu am decis să devin profesor pentru că îmi place ceea ce fac, este un domeniu în care se lucrează cu copiii şi sunt rezultate. Speranţele noastre sunt întotdeauna mai mari şi încercăm de la an la an să le ducem mai sus”, ne mărturiseşte profesorul, care anul acesta a împlinit 36 de ani.

La bacalaureatul de anul trecut când rezultatele elevilor la nivel naţional au fost dezastruoase, elevii profesorului George Calonfirescu au promovat proba la istorie cu note excelente. Din cei 90 de elevi care au susţinut această probă, 35 au luat note peste 9, iar 4 elevi au primit nota 10. „Nota 10 este destul de dificil de obţinut, presupune multă muncă în primul rând din partea elevilor şi apoi a noastră a profesorilor”, spune George Calonfirescu. Alţi doi elevi pregătiţi de profesorul de la Liceul Pedagogic au ajuns la olimpida naţională de istorie.

Dar cum reuşeşte profesorul de istorie să le capteze atenţia liceenilor cu fapte care s-au petrecut acum 500 de ani? Simplu: „Istoria are lucruri fascinante şi mai ales că ei nu le cunosc decât în mică parte, întotdeauna există o notă de curiozitate şi elevii vor să afle”. În opinia dascălului severinean, profesorul trebuie să ştie să comunice cu elevul, trebuie să ştie să-i asculte. „În primul rând trebuie să-i asculte, să-i înţeleagă cu particularităţile lor şi să le explice pe înţelesul lor cu exemple cât mai aproape de realitate. Să încerce să depăşească teoria strictă şi să-i înveţe ceea ce ei au nevoie să înveţe. Elevii se recunosc uşor după fizionomie atunci când sunt atenţi la cea ce li se spune sau când sunt plictisiţi. Dacă sunt plictisiţi ceva trebuie schimbat în abordarea lor”, spune profesorul.

Citiţi şi:

ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Sălaj Ioana Mărcuş: „În meseria de dascăl, mediocritatea nu poate exista!”

ADMITERE LICEU 2013 Povestile celor mai buni profesori din judeţul Ialomiţa: Georgeta Vasile, dascălul cu medalie de aur la Limba şi Literatura Română

ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Maramureş - Ştefan Sabău, omul care te face să iubeşti matematica

ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Mureş. Kereki Maria - formator de dascăli

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite