Gata cu grija pentru modificarea consumului de curent. Află ce metodă a găsit CEZ pentru a scuti clienţi de timpul pierdut pe la birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualizarea automată a consumului estima de curent, instrument de măsurare a consumului
Actualizarea automată a consumului estima de curent, instrument de măsurare a consumului

Reactualizarea automată a consumului estimat, bazata pe istoricul de consum al clientului, îi permite acestuia să nu se mai deplaseze la Centrul de Relaţii cu Clienţii pentru modificarea estimatului

Consumul estimat ce se facturează se stabileşte în două moduri, pe baza opţiunii clientului prin stabilirea cantităţilor printr-o convenţie de consum, dacă solicitarea s-a facut în ultimele 12 luni sau automat pe baza istoricului de consum dacă diferenţa consumului dintre estimat şi realizat este mai mare de 20%, indiferent dacă este vorba de diferenţa în plus sau în minus.

Facturarea se face pe baza convenţiei dacă aceasta a fost modificată în ultimele 12 luni. Reactualizarea automată a consumului estimat se aplică atât celor din mediul urban şi rural, cât şi la agenţii economici.

"Reactualizarea automata a consumului de energie electrică a venit ca o doleanţă a clienţilor noştri deoarece, în mod regulat, conform vechiului sistem, foarte mulţi clienţi primeau facturi de regularizare la şase luni de valori mari, fiind puşi în dificultate la achitarea acestora.

Începînd cu ianuarie 2012 este posibil ca unui client care a realizat în mod constant un consum mai mare sau mai mic decât cantităţile declarate de acesta în convenţia de consum să i se emită facturi de estimat de valori mai mari sau mai mici conform istoricului consumului.

Astfel,  valoarea facturii de regularizare va fi foarte apropiată de consumul lunar, consumul fiind mai precis distribuit în cadrul perioadei de trei sau şase luni de facturare", a declarat Roxana Mărgineanu, purtător de cuvânt la CEZ.

 Reprezentnaţii CEZ afirmă că prin această modalitate de actualizare automată a consumului estimat se reduc diferenţele dintre consumul realizat şi cel contractat.

Clientul nu trebuie să se mai preocupe de modificarea consumului, care presupunea deplasarea la Centrul de Relaţii cu Clienţii sau transmiterea prin alte cai de comunicare a convenţiei de consum estimat, ori de câte ori interveneau diferenţe mari, grija ajustarilor fiind astfel transferata de la client către furnizorul de energie.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite