FOTO Premiu: 9.000 de caiete şi un voucher de 5.000 de lei pentru Liceul „Ion Creangă“, şcoala cu elevi de la 3 la 55 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au aranjat o parte din caiete în curtea şcolii FOTO Adevărul
Elevii au aranjat o parte din caiete în curtea şcolii FOTO Adevărul

„În şcoala noastră cel mai tânăr elev are mai puţin de 3 ani, la grupa mică de grădiniţă, iar cel mai în vârstă are 55 de ani, la clasa cu frecvenţă redusă“, povesteşte Emil Gherghescu, directorul Liceului Ion Creangă (Pedagogic) din Tulcea. În total, la acest liceu învaţă peste 1.100 de elevi, mulţi dintre aceştia fiind din mediul rural.

S-au trezit cu un premiu consistent pentru şcoală după ce o elevă din clasa a VI-a s-a înscris la un concurs on-line. Ioana Laura Barbu(13 ani) era în clasa a VI-a (la final) atunci când, timp ce căuta ceva pe internet, a găsit concursul organizat pentru prima dată în acest an de RechiziteleMele.ro.

„Acolo te înscriai cu nişte caiete folosite şi primeai, în loc, caiete noi. Nimeni nu a ştiut că m-am înscris la acest concurs, nici colegii, nici profesorii, nici măcar părinţii“, spune Ioana Laura.

Tânăra s-a înscris cu 15 caiete folosite şi a câştigat concursul. Premiul, pentru şcoală, este unul consistent: 9.000 de caiete şi un voucher de 5.000 de lei pentru Liceul Ion Creangă din municipiul Tulcea.

„Noi deja am făcut cumpărăturile, am achiziţionat două laptop-uri, unul pentru cabinetul de limba română, urmând ca reprezentanţii şcolii să stabilească ce se va întâmpla cu al doilea. Am achiziţionat şi o tablă pentru cabinet, respectiv o tablă pentru cancelarie, astfel încât toată şcoala să beneficieze de acest premiu câştigat prin implicarea elevei Ioana Laura Barbu“, spune diriginta fetei, Ana Gabriela Matei, profesor de limba română la Liceul Pedagogic.

Directorul şcolii, Emil Gherghescu, a spus că aceste caiete primite din partea Dacris şi RechiziteleMele.ro vor fi distribuite elevilor, cu precădere celor care provin din familii cu dificultăţi materiale.

„În total, în şcoala noastră învaţă peste 1.100 de elevi, mulţi dintre ei fiind din mediul rural. Vom avea grijă ca aceste caiete să ajungă la cei care au mai mare nevoie de ele, pentru care acest câştig să fie de un real folos“, spune directorul, care aminteşte şi faptul că Liceul Pedagogic este singurul loc din judeţ unde vin elevi de la 3 la 55 de ani.

Cele 9.000 de caiete ar fi trebuit să fie aşezate în cel mai înalt turn, dar din motive obiective acest lucru nu s-a mai putut întâmpla. Turnul ar fi avut peste 40 de metri şi ar fi putut fi periculos, au explicat reprezentanţii firmei care a oferit premiul.

Mai citiţi şi:

Cel mai mare turn de caiete  din ţară va fi realizat la Liceul Pedagogic din Tulcea

Clopoţelul sună astăzi şi în cele opt şcoli din Tulcea care nu au primit autorizaţie de funcţionare. Elevii din Deltă, fără apă potabilă

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite