Florian Mihalcea: "Este o decizie previzibilă a celor care sunt vizaţi de Legea Lustraţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a decis în ultima zi de activitate în actuala formulă că Legea Lustraţiei este neconstuţională, admiţând sesizarea făcută de mai mulţi parlamentari.

Curtea Constituţională a soluţionat sesizările formulate de 29 de senatori şi 58 de deputaţi referitoare la neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Decizia i-a revoltat pe membrii Societăţii Timişoara, care susţin că se aşteptau la acest deznodământ în condiţiile în care mulţi judecători de la Curtea Constituţională pot intra sub incidenţa Legii Lustraţiei. “Este o decizie previzibilă. E foarte clar că judecătorii Curţii Constituţionale care s-ar afla printre persoanele lustrate, nu vor accepta această lege. Când sunt interesele lor personale, judecătorii sunt solidari să declare o astfel de lege neconstituţională”, a declarat Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.



“Judecători sunt aleşi pe pile şi politic”

Printre cei vizaţi de Florian Mihalcea este judecătorul Nicolae Chochilescu, cel care a ocupat postul de procuror general al României când preşedinte ţării era Ion Iliescu, unul din cei mai drastici contestatri ai Legii Lustraţiei. 
S-a văzut foarte clar că în ultimii ani Curtea Constituţională conduce România. Cochilescu a fost cel care s-a opus şi retrocedării caselor, dar pierdea în faţa instanţelor europene. Cineva care a încălcat de nunumărate ori legea nu poate fi judecător la Curtea Constituţională. În România, judecătorii au fost aleşi pe pile sau pe calităţile de membrii de partid”, a mai spus Mihalcea. Acesta susţine că aşteaptă să vadă motivaţia curţii, iar proiectul Legii Lustraţiei se va întoarce în Parlament.



Nici scriitorul Daniel Vighi (foto) nu şi-a făcut prea mari iluzii cu privire la decizia Curţii Constituţionale. “Mă aşteptam la această decizie. Eu mi-am făcut datoria faţă de morţii de la Revoluţie. Sunt dezamăgit, dar ce putem face? Legea Lustraţiei e un gest care rămâne ceva simbolic. Asta e ţara în care trăim. Asta e consecinţa faptului că acei criminalii de la Revoluţie nu au fost pedepsiţi”, a declarat Daniel Vighi.

“Românii nu au suficientă educaţie şi cultură”



Profesorul şi scriitorul Mircea Pora (foto) este cel mai dur. “Asta e naţia. Înghite aproape orice. Nu e nicio problemă. Românii caută dictatura. Peste 80 la sută din cei care au părul alb au avut legături cu Securitatea. Au ajuns prin învârteli şi intimidări în Parlament. Îmi pare rău, totul ţine de esenţa noastră. Nu acceptăm modele, România nu va fi niciodată o ţară în care o să meargă bine. România este acaparată de români, care nu au suficientă educaţie şi cultură. În sufletul nostru suntem terorişti”, a declarat Mircea Pora.

image
image
image

Citiţi şi:

Lustraţie: A început numărătoarea înversă pentru activiştii comunişti şi foştii securişti



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite