"Noii Golani" din Timişoara comemorează victimele protestelor anticomuniste de anul trecut, de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii sunt alături de victimele revoluţiei de la Chişinău
Timişorenii sunt alături de victimele revoluţiei de la Chişinău

Tinerii moldoveni din grupul "Noii Golani" se întâlnesc la ora 20.00, pe treptele Catedralei. Aceştia vor ţine un moment de reculegere şi vor aprinde lumânări pentru cei care şi-au pierdut viaţa la revoluţie.

Acum un an, tinerii din Republica Moldova au ieşit pe străzile Chisinaului pentru a protesta impotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele suferind torturi groaznice. Au fost înregistrate patru decese în condiţii suspecte: Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Tibuleac şi Maxim Canisev. Astăzi, moldovenii din Timişoara vor comemora un an de la acele evenimente. Aceştia se vor întâlni, la ora 20.00, pe treptele Catedralei, unde vor aprinde o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa.

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Lacrimi de lumină în Piaţa Sfatului, pentru eroii basarabeni

Credem că se poate face o legătură între ce a fost pe 7 aprilie 2009, în Republica Moldova, cu cu ceea ce s-a întâmplat la Timişoara în urmă cu 20 de ani. E păcat să nu se comemoreze. Noi ne vom aduna în la Catedrală pentru a aprinde o lumânare şi vom păstra un moment de reculegere pentru cei care nu s-a teminat bine revoluţia”, a declarat Denis Memet, reprezentatul grupului “Noii Golani”, de la Timişoara.

Până acum oameni din 30 de oraşe au anunţat că vor ieşi să aprindă o lumânare. Acţiunea este organizată de “Noii Golani”, numele fiind ispirat din mişcarea anti-comunistă din România din 1990.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite