Târgu-Jiu: Risc de accidente din cauza indicatoarelor inversate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea indicatoarelor din intersecţii şi străzile din Târgu-Jiu este ultimul gen de distracţie ilegală. Indicatoarele inversate de persoane rău-voitoare dau bătăi de cap şoferilor, dar şi reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu.

Ultima ispravă de acest gen a fost înregistrată în intersecţia cu sens giratoriu din zona Inspectoratului de Muncă, unde indicatoarele au fost întoarse invers, iar semnele de circulaţie pe una dintre artere s-au modificat, astfel încât şoferii au fost foarte bulversaţi şi au fost chiar pe punctul să-şi accidenteze maşinile. „A fost o situaţie foarte confuză. Era chiar un şofer în intersecţie care a văzut indicatorul de sens unic apărut din senin şi nu mai ştia ce să facă. Se blocase chiar circulaţia. A existat chiar pericolul să aibă loc şi accidente“, spune Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Acesta spune că indicatoarele se pot roti foarte uşor, pentru că sunt prinse în nişte cleme, dar intenţionează să modifice acest sistem. Ionuţ Jilăveanu spune că, în ultimul timp, au apărut foarte mule situaţii de acest gen: „Sunt tot mai multe problem în ceea ce priveşte integritatea semnelor de circulaţie. E păcat pentru că se întâmplă asemenea lucruri şi pot avea loc accidente“. Chiar astăzi, şeful Gospodăririi Comunale a mai descoperit pe strada Victoriei un indicator la trecerea de pietoni întors invers. Zonele unde se întâmplă asemenea incidente sunt în intersecţiile de la primărie, Colegiul Tudor Vladimirescu, dar şi în cele din zona celor două pieţe.

Dosar penal pentru cei care întorc indicatoarele

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au solicitat Poliţiei Comunitare să acorde o atenţie mai mare indicatoarelor. Ion Tudor, directorul executiv al Poliţiei Comunitare, a precizat că poliţiştii : „Se vor intensifica patrulele în zonele unde au apărut astfel de cazuri şi poliţiştii vor supraveghea cu mai mare atenţie aceste indicatoare“. Potrivit şefului Poliţiei Comunitare, cei care săvârşesc asemenea fapte sunt sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice şi se pot alege cu dosar penal pentru distrugerea sau punerea în pericol a siguranţei circulaţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite