Târgu-Jiu: Aproape o mie de absolvenţi schimbă carnetul de note cu cel de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o mie de absolvenţi, promoţia 2010, au devenit şomeri cu acte în regulă. Din cauza lipsei de locuri de muncă, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj este luată cu asalt de către tinerii care se grăbesc să-şi depună  depun dosarele pentru indemnizaţia de şomaj.

Absolvenţii de liceu şi studii superioare vor ridica rata şomajului în această lună din cauza lipsei de locuri de muncă. Într-o singură lună, aproximativ o mie de persoane provenite din rândul absolvenţilor de licee sau universităţi, transformă carnetul de note în cel de şomaj.  Zilnic, sediul Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Gorj este luat cu asalt de către persoanele care vor să-şi depună dosarele pentru indemnizaţia de şomaj, recent diminuată cu 15 procente. „Am absolvit la Liceul Materiale de Construcţii şi vrea să mă angajez ca barman, dar niciunul dintre posturile de pe liste  nu sunt vacante. Chiar azi mi-am depus dosarul pentru şomaj, la agenţie. Voi sta acasă şi voi lua 255 de lei, pe lună“, a spus Claudia Joghiu, în vârstă de 20 de ani, din Târgu-Jiu.
Niciun job destinat absolventului


Reprezentanţii AJOFM spun că absolvenţii, promoţia 2010, vor fi înregistraţi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, şansele de angajare fiind mici  din cauza crizei de joburi. Nici măcar absolvenţii de studii superioare nu au noroc. „Pe listele cu locuri de muncă nu este nici măcar un joc destinat absolventului. Am absolvit facultatea de management, dar nici gând să îmi găsesc în domeniu. Este dezastru, nu avem nicio şansă“, ne-a spus, cu disperare, Nadia Pomagă, de 33 de ani din Târgu-Jiu. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, cei care nu reuşesc să-şi găsească un serviciu, trebuie să se înregistreze în evidenţele agenţiei în termen de 60  de zile de la absolvire. Aceştia vor primi timp de şase luni, 50 la sută din salariul minim pe economie.


15.630 de şomeri


Acesta reprezintă numărul persoanelor fără serviciu la nivelul întregului de judeţ. În sprijinul lor vin reprezentanţii AJOFM, care vor organiza în zilele următoare cursuri de calificare pentru agenţi pază şi ordine, operatori introducere şi validare date, contabili, asfaltatori şi constructori drumuri, lucrători în comerţ în Târgu-Jiu, Turceni şi Mătăsari

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite